Glasbeno poletje na gradu Podsreda

1.7.2016 | 08:15

Glasbeno poletje na gradu Podsreda

V ponedeljek, 27. junija, se je na gradu Podsreda začelo Glasbeno poletje 2016. V letošnjem poletju bomo izvedli pet glasbenih seminarjev, in sicer seminarje za trobento, flavto, klarinet, saksofon in violončelo.

Glasbeno poletje na gradu Podsreda ima že zelo dolgo tradicijo, izvajamo ga namreč že od leta 1995 - se pravi polnih 22 let.

Umetniški vodja glasbenega poletja na gradu Podsreda je že osmo leto zapored profesor Andrej Zupan.

Seminarji na gradu Podsreda so edini tovrstni izobraževalni program na območju celotnega Kozjanskega, ki ponuja vrhunsko glasbeno izpopolnjevanje, saj potekajo pod mentorstvom mednarodno priznanih glasbenikov. Delo na seminarjih poteka individualno kar udeležencem omogoča, da se seznanijo s tehniko, ritmom in harmonijo, hkrati pa tudi igranja v skupinah.

Seminarji so namenjeni začetnikom, amaterjem iz pihalnih godb brez starostne omejitve, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom.

Glasbeno poletje se je začelo s seminarjem za trobento, ki poteka pod mentorstvom profesorja Jureta Gradišnika.

Pri seminarju za trobento bomo uvodni koncert profesorja in zaključni koncert udeležencev seminarja združili, in sicer bo v petek, 1. julija, ob 18. uri na gradu Podsreda.

Seminarja za flavto in klarinet bosta potekala sočasno od 10. do 16. julija. Seminar za flavto bo potekal pod mentorstvom profesorice Nataše Paklar, seminar za klarinet pa pod mentorstvom profesorja Andreja Zupana.

Seminar za saksofon bo potekal od 24. do 29. julija pod mentorstvom profesorice Betke Bizjak Kotnik in profesorja Oskarja Laznika.

Seminar za violončelo bo potekal od 7. do 14. avgusta pod mentorstvom profesorice Karmen Pečar.

Udeleženci seminarjev prihajajo iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine. Letos imamo rekordno število udeležencev, saj bo pet glasbenih seminarjev obiskovalo kar 57 udeležencev.

Valerija Slemenšek

Galerija

_z (1)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava