10. tradicionalni piknik na Veliki Cikavi

28.6.2016 | 10:35

10. tradicionalni piknik na Veliki Cikavi
10. tradicionalni piknik na Veliki Cikavi

Cikavčani, prebivalci Velike Cikave, se zavedamo, da so dobri medsebojni odnosi tisti, ki bogatijo in izpopolnjujejo naše življenje, zato si preko različnih oblik druženj vzamemo čas za svojega soseda, sovaščana in prijatelja. Tako smo imeli v petek, 17.06.2016, že 10. tradicionalni piknik v središču vasi, ki je bil namenjen druženju sedanjih in nekdanjih prebivalcev Velike Cikave. S številno udeležbo smo potrdili, da nam prijateljstvo in medsebojno sodelovanje predstavljata neprecenljivo vrednost.

Ob letošnjem 10. jubilejnem vaškem pikniku je bil naš gost predsednik KS Mali Slatnik, g. Tomaž Smolič, ki je v nagovoru pozdravil naša druženja in dobre med sosedske odnose ter na kratko predstavil delo KS. Poleg druženja je bilo v petkovem popoldnevu poskrbljeno tudi za zabavni in kulturni program. Z glasbo in petjem so nas razveseljevali otroci in domači harmonikarji, nasmejali smo se pri različnih družabnih športnih igrah in organizirali smo srečelov. Okusno hrano in pecivo so pripravili cikavski peki in gospodinje, za dobro vinsko kapljico pa so poskrbeli domači vinarji.

V spomin na 10. leto našega druženja smo izdali knjižico z naslovom Velika Cikava v besedi in sliki, ki so jo prejeli udeleženci piknika. V njej na kratko predstavljamo Veliko Cikavo skozi čas, družabne dogodke, organizirane aktivnosti ter talente in znanja Cikavčanov. V knjižico smo vključili tudi spomine na otroštvo nekdanje vaščanke.

Naše geslo je »Cikava je zakon!«, ki ga poznamo in živimo vsi Cikavčani.

Ervin Struna

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava