Blagoslovljeni traktorji

26.6.2016 | 11:20

Blagoslovljeni traktorji

Pred sedmimi leti sta Andrej Mulej, župnik pri Svetem Gregorji, in Jože Marolt, predsednik ter ustanovitelj strojnega krožka Urban, zaorala ledino majskih blagoslovov traktorjev. Obred je namenjen prositi svetega Izidorja, zavetnika traktoristov oziroma poljedelcev in kmetov, za zaščito in varnost pri delu s temi kmetijiskmi stroji. Tokratni blagoslov je opravil Aleš Pečaver, župnik iz Dolenje vasi pri Ribnici. Sodi v okvir praznovanja 20 letnice krožka, ki pokriva območje Kočevja, Ribnice, Velikih Lašč, Sodražice, Loškega Potoka, Blok, Cerknice in ima 80 članov. Na svoj račun so prišli tudi lastniki in ljubitelji Unimogov in MB traktorjev. Vse skupaj je bilo več kot 150, med njimi veliko starodobnikov, največ pa novejših traktorjev s sodobno mehanizacijo. Kako pomembno je za kmetijstvo biti povezan tudi v strojne krožke, je navdihajoče povedal tudi od februarja letos tretji predsednik strojnega krožka Urban Milan Kaplan iz Velikih Lašč.

M. G.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

26.6.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni Razodetje 

No, pametno. Sedaj bodo traktoristi res varnejši, njihove z nepovratnimi sredstvi kupljene zverine pa se ne bodo prav nič kvarile, nafta ( kurilno olje ) bodo papcale le po kapljicah, motorji pa brneli boga boječe - tiho, skorajda neslišno. Sem pa vesel, da so že pred dvema tisočletjema v Galileji vedeli za slovenske traktoriste in jim zato namenili zavetnika ....Bi pa prosil cerkvene oblasti za zavetnika šporhatov in pralnih strojev. Ta roba pa res vse pogosteje crkuje!!Draga pa kot sam hudič!!

27.6.2016Oceni Profanacija 

Tole vse skup s konji, motorji in kaj vem še vse, je res popolna profanacija in posmeh namenu blagoslova. Ne gre se čuditi, da gre vse kot gre in islam prodira v EU.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava