Dan planinskih doživetij – Golte 2016

19.6.2016 | 14:30

Dan planinskih doživetij – Golte 2016
Dan planinskih doživetij – Golte 2016

V organizaciji PD Krka Novo mesto se je 48 planincev od tega šest mladih v soboto, 18. junija, z avtobusom odpeljalo po avtocesti mimo Ljubljane proti Mozirju in se z vmesnim postankom v Lukovici do spodnje postaje Rtc Golte v Žekovcu.

Po nakupu kart smo ob precejšnji gneči kar cca 1 uro čakali, da smo se z nihalko odpeljali do Hotela Golte - 1410 m (pet planincev je šlo na Golte peš). Tam smo se razdelili v dve skupini, prva je odšla proti Mozirski koči, druga pa s sedežnico na Medvedjak in nato nadaljevali z aktivnostmi na planoti. Skupina, ki je odšla proti Mozirski koči, se je na prireditvenem prostoru Dneva planinskih doživetij razdelila še enkrat, tako da nas je na načrtovan cilj Boskovec 1587 m odšlo le 13 ob vodenju vodnikov Rudija in Rozi Skobe. Za krožno pot preko Hleviške planine, mimo Ledenice, smo potrebovali 2 uri. Po prihodu na prireditveni prostor, tja so ostali udeleženci prispeli že prej, smo pojedli topli obrok, prisostvovali prireditvi (še posebej zanimiv je bil prikaz reševanje ponesrečenca z drevesa, tudi s pomočjo helikopterja) in mimohodu praporščakov, nato pa počasi po skupinah odšli nazaj do postaje Rtc in z nihalko v dolino.

Organizatorji so poskrbeli, da je vsak lahko po svoje doživljal planinske užitke, še največ za dobro počutje pa je poskrbelo izredno lepo vreme, tako, da smo prav vsi prišli v dolino srečni in zadovoljni.

Rudi in Fanika

Galerija

golte (02)
golte (03)
golte (04)
golte (05)
golte (06)
golte (07)
golte (08)
golte (09)
golte (10)
golte (11)
golte (12)
golte (13)
golte (14)
golte
Dan planinskih doživetij – Golte 2016

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava