Radečanka Tina Pikelj prvo ime RAJP-a 2016

31.5.2016 | 09:35

Naša ekipa: z leve proti desni Tina, Urška in Klementina

Naša ekipa: z leve proti desni Tina, Urška in Klementina

Radečanka Tina Pikelj prvo ime RAJP-a 2016

Za športnimi ribiči je eden največjih ribiških dogodkov, kdajkoli organiziranih na vodah »Stare Drave v Donjem Miholjcu - 11. pokal RAJP, ki vključuje jadransko-podonavske države, kamor spada tudi Slovenija. Ribiče slovenske reprezentance, posavske regije in radeške občine je med drugimi uspešno predstavljala mlada Tina Pikelj, ki je iz Slavonije v domač kraj prinesla dve zlati in eno srebrno kolajno.

Radečanka Tina Pikelj, članica Ribiške družine Radeče, ki šteje 20 let in je sicer študentka 1. letnika študija prava mariborske fakultete, je tako v prvenstvu lova rib s plovcem pustila močan vtis, saj je osvojila dve zlati sektorski odličji, na prvem in na drugem dnevu prireditve ter skupno zlato v konkurenci posameznikov, v ekipni kategoriji pa je skupaj z društvenima kolegicama, Urško Žonta (16 let, RD Radeče) in Klementino Križanec (16 let, RD Slovenska Bistrica), predstavljala slovensko reprezentanco kot ekipa SLOVENIJA 1 ter posegla po srebru.

Zlato odličje se je dekletom izmuznilo zaradi zgolj ene same točke razlike, je pa kljub temu naziv najboljših pripadel njihovim stanovskim kolegicam - članicam ekipe SLOVENIJA 2.

"Naj še povem, da smo kot udeleženke in ribičinje pokala Donava-Jadran bile najmlajše, zato smo na dosežke zelo ponosne," doda Pikljeva.

Poleg glavnih organizatorjev tekmovanja, katerih predstavnika sta bila predsednik Zveze hrvaške športnega ribolova (HŠRS), Vladimir Sever in predsednik RAJP-a, Đorđo Klepić, so svoj prispevek dogodku dali tudi številni drugi sodelujoči domačini iz mesta - Srednja šola Donji Miholjac, Pihalni orkester in člani KUD Matija Gubec, pridružili so se tudi kuharji ob kotlu v sklopu »KUPUSARE« (Zeljade).

Tekmovanje je potekalo od četrtka, 19. maja, do nedelje, 22. maja, udeležili pa so se ga ribiči mednarodnega prostora. Na kilometer dolgi tekmovalni trasi  ribolovnega okoliša, ki spada pod zaščito Natura 2000, so lovili ribe, kot so: som, ščuka, smuč, bolen, navadni in sončni ostriž, ter krap in amur, pa tudi srebrni koreselj ali babuška, bodorka, ploščič, ameriški som in tolstolobik.

Ob uspešno zaključenem tekmovanju, je Tina Pikelj, ki se z lovom rib s plovcem aktivno in tekmovalno ukvarja že deseto leto, dejala: "Osvojitev teh dosežkov mi zelo veliko pomeni, predvsem iz tega vidika, ker, če želiš nekaj doseči, moraš tudi nekaj truda vložiti in jaz sem se vsekakor trudila. Pri tem športu, ki v Sloveniji ni med najbolj priznanimi, so zelo pomembne izkušnje, zato sem ponosna na svoje sotekmovalke v ekipi, ker smo bile med najmlajšimi in smo dosegle nemogoče, osvojile srebro in le za las izgubile zlato. Tega pa seveda ne bi bilo mogoče doseči brez pomoči trenerja ekipe Dejana Petakoviča in pa mojega očeta Jerneja Piklja, ki je že od vsega začetka moj trener in me spremlja na vseh tekmovanjih v lovu rib s plovcem. Naj dodam še, da je pri tem potrebno veliko trdne volje, truda in seveda podpore s strani domačih, ki pa jo jaz vsekakor imam. Navsezadnje pa sem zelo vesela, da lahko vse te uspehe delim z vami, ne samo na domačem terenu, ampak tudi širom sveta."

D. J.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava