Srečanje zaposlenih v Varstveno delovnih centrih

29.5.2016 | 12:00

 Srečanje zaposlenih v Varstveno delovnih centrih
 Srečanje zaposlenih v Varstveno delovnih centrih

V soboto, 21.5., se je na srečanju VDC v Leskovcu pri Krškem zbralo kar 265 zaposlenih iz 19. VDC-jev. Po pozdravnem govoru župana občine Krško Mirana Stanka in Andreja Romiha, direktorja VDC Krško Leskovec, je povezovalka programa ali srečanja Vlasta Moškon vsem navzočim predstavila zgodovino Občine Krško, program srečanja, hkrati pa je tudi sodelovala pri predstavi gluhih in naglušnih Posavje Krško z naslovom Drevo ima srce. Danijel, Slavica, Matija in Peter so s predstavo, ki je bila izvedena s kretnjami oz. v slovenskem znakovnem jeziku, opozorili, da včasih hitimo, si želimo bogastva, veliko imetja, a življenje nas na koncu pripelje do mirnega kotička in počitka.

Po igri so se v navzoči razdelili v skupine, saj je organizator pripravil kar pester celodnevni program. Največja skupina se je udeležila pohoda do Šrajbarskega turna in ogleda vinske kleti. Skupini (115), katero je vodil predsednik KS Jože Olovec, je bila predstavljena zgodovina leskovškega spomenika padlim borcem v prvi svetovni vojni, mavzolej Anastazija Gruna, v vinski kleti KZ Krško pa so po predstavitvi zgodovine cvička, razgledu celotne kleti, bili deležni še degustacije vina. Organiziran je bil tudi ogled mestnega jedra Krško ter Nuklearne elektrarne Krško. V času pohoda so se izvajale tudi kmečke igre, kjer je prvo mesto dosegel Marko Fabčič - VDC Idrija, pri streljanju z zračno puško pa Dušan Mohorič - VDC Kranj in Anton Mlakar - VDC Krško Leskovec, pri ženskah paSaša Žvegler - VDC Želva.

Po kosilu in razglasitvi zmagovalcev je bila predana še zastava naslednjemu organizatorju srečanja - VDC Idrija, veselo druženje pa se je nadaljevalo ob zvokih ansambla Fantje izpod Lisce in ob nastopu Folklorne skupine s Senovega.

Anton Hruševar

Galerija

_r (1)
_r (10)
_r (11)
_r (12)
_r (13)
_r (14)
_r (15)
_r (16)
_r (17)
_r (18)
_r (19)
_r (2)
_r (20)
_r (21)
_r (22)
_r (23)
_r (24)
_r (25)
_r (26)
_r (3)
_r (4)
_r (5)
_r (6)
_r (7)
_r (8)
_r (9)
_r

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava