Dobrodelni konec tedna: »10 krogov za 10 nasmehov & Pomagajmo s športom 2016«

28.5.2016 | 08:15

Tekli so tudi že v Novem mestu ... (foto: arhiv lokalno.si)

Tekli so tudi že v Novem mestu ... (foto: arhiv lokalno.si)

V Športnem parku Trebnje bosta to soboto, 28. 5. 2016, moči združila kar dva dobrodelna dogodka, in sicer eden izmed največjih športno-humanitarnih projektov v Sloveniji »10 krogov za 10 nasmehov« in lokalni dogodek »Pomagajmo s športom«. Združeni dogodek se odvija pod okriljem športno-humanitarnega društva »Never give up« oziroma Mateja Markoviča in Tima Grandovca, Leo kluba Trebnje in Žige Kurenta ter Kluba borilnih veščin Fearless Fighters oziroma fitnesa TopGym in Alena Štritofa. Navedeni so v domači občini in širše že dobro poznani po svoji dobrodelnosti.

Projekt »10 krogov za 10 nasmehov« se bo med 16. in 20. uro v Trebnjem letos odvijal prvič. Gre za projekt, kjer se hodi ali teče v 10 različnih mestih po Sloveniji za pomoč 10 socialno ogroženim družinam. Seveda ni potrebno preteči 10 krogov, važno je sodelovati in prispevati startnino v višini 10 € za odrasle in 5 € ter s tem pomagati eni izmed družin, ki jo izbere Center za socialno delo. Projekt »Pomagajmo s športom« pa se bo v Trebnjem letos odvijal že tretjič.

K skupnemu projektu je pristopilo že več znanih športnikov, ki bodo pomagali vsak na svoj način. Domačin Matej Uhan, maratonski tekač, bo v ta namen pretekel 210 krogov, sponzor njegovega teka pa bo Mizarstvo Agoles. Anže Ratajec, RK Gorenje Velenje, je za dobrodelnost v namen licitacije podaril svoj podpisan dres. Poleg teka in hoje pa bo organiziranih še veliko drugih zanimivih in privlačnih aktivnosti, tako za odrasle kot otroke. Organizatorji so poskrbeli tudi za to, da obiskovalci pri športnem udejstvovanju ne bodo lačni in žejni.

Vsako dobro dejanje obrodi svoje sadove. S pomočjo zbranih sredstev bomo tako tudi v občini Trebnje pomagali in omogočili družini »boljši jutri«. S skupnimi močmi zmoremo več in nasmeh na obrazih je tisto, kar šteje. Vabljeni! 

župan Alojzij Kastelic

Zvočni zapisi

Timo Grandovec o humanitarnem teku

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava