Logična POŠAST tudi letos v Novem mestu

27.5.2016 | 10:10

Logična POŠAST tudi  letos v Novem mestu

V soboto, 21. 5. 2016, je na OŠ Center potekalo državno tekmovanje Logična pošast. Letos smo lahko prvič sodelovali prav vsi učenci od 1. do 9. razreda. Državno tekmovanje je bilo izvedeno istočasno na sedmih lokacijah po Sloveniji. Na naši šoli je reševalo naloge skoraj 400 učencev z dvajsetih različnih osnovnih šol. Namen tekmovanja je razvijanje veščin logičnega mišljenja s poudarkom na matematični logiki.

Nalog se večinoma lotevam s premislekom, včasih pa je potrebno sistematično preizkušati morebitne rešitve. Naloge so večinoma zahtevne. Da najdeš pravilno rešitev, je potrebno izbrati čim boljši način reševanja, potrebno se je zbrati in vztrajati. Letos sem na tem tekmovanju sodelovala drugič. Naloge so se mi zdele kar zahtevne. Pri eni nalogi so bile dane protislovne izjave in je ni bilo mogoče rešiti. Malo me skrbi, kako se bo odločila državna tekmovalna komisija. Tudi bratec, ki je tekmoval v 5. razredu, in sestrica v tretjem sta imela nekaj pripomb.

Za šolsko tekmovanje smo se prizadevno pripravljali, saj smo lahko le z veliko truda in znanja upali na uvrstitev na državno tekmovanje. Komaj čakam rezultate, ki mi jih bo sporočila učiteljica, ker gremo v šolo v naravi.

Ema Baša, 7. b

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava