Posavske knjižne moljčke je obiskala pujsa Pepa

26.5.2016 | 10:10

Posavske knjižne moljčke je obiskala pujsa Pepa

V Knjižnici Brežice z različnimi programi otrokom približamo svet pravljic. Eden izmed njih je program Bralna mavrica, ki ga knjižnica organizira v sodelovanju z vrtci in osnovnimi šolami brežiške občine. V program so vključeni predšolski otroci in otroci 1., 2. in 3. razredov osnovnih šol. Program spodbuja družinsko branje in družinski obisk knjižnice, pa tudi povezovanje med knjižnico, vrtci in šolami.

Mavrično priznanje je letos osvojilo 495 otrok, med njimi Sovice in Oblački z Bizeljskega; Srčki, Zvezdice, Lunice, Balončki, Rožice, Metuljčki, Bombončki, dve skupini Sončkov in Medvedkov iz Brežic; Dobovske Čebelice, Pikapolonice in Metuljčki; Oblački, Copatki in Žogice iz Cerkelj ob Krki; Zajčki in Pikapolonice z Velike Doline; Palčki iz Pišec ter učenci 1., 2., in 3. razredov osnovnih šol Artiče, Bizeljsko, Brežice, Cerklje ob Krki in Velika Dolina.

Vsem sodelujočim in dobitnikom priznanj iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za popotovanje po pisanih svetovih črk. Ne nazadnje iskrena hvala tudi staršem, vzgojiteljicam in učiteljicam, ki so otroke spodbujali k branju in ustvarjanju njihovih umetnin, ter nam tako pomagali pri izvedbi bralnega programa. Skupaj smo potrdili in utrdili rek, da se ena roka niti v morju ne umije sama.

Otroci so poleg priznanja za svoj trud za nagrado prejeli prav posebno presenečenje v izvedbi Alenke Kolman in Glasbene dežele. V Domu kulture Brežice jih je v torek, 24. maja 2016, kar dvakrat obiskala živahna in navihana pujsa Pepa.

Pujsa Pepa je ljubka pujsa, ki živi z mlajšim bratcem Jurijem, mamo pujso in očijem pujsom. Pogosto jih obiščeta tudi babica in dedek. Pujsa Pepa se rada igra, se preoblači in skače po blatnih lužah, oba z bratcem pa obožujeta dinozavre, ki jim Jure pravi kar »zavej«. Pujsa Pepa ve, da je zdravo vsak dan telovaditi, zato je na zdravo telovadbo povabila še svoje prijatelje. Otroke je poučila, kaj je zdrava prehrana, kako štejemo do deset, kateri so dnevi v tednu in kako si sledijo …

Pepa obožuje tudi glasbo. Skupaj z otroki in vsemi zbranimi v dvorani je v en glas zapela pesmici Petelinček je na goro šel, Mi se imamo radi … ter jih k sodelovanju v programu Bralna mavrica povabila tudi v prihodnji sezoni. Po pisanem svetu črk bomo znova potovali med oktobrom 2016 in aprilom 2017.

Ljubezen do branja spodbuja tudi Zavarovalnica Triglav d. d., ki nas je delno finančno podprla pri izvedbi dogodka. Hvala vam, prijatelji knjig!

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

Galerija

u (01)
u (02)
u (03)
u (04)
u (05)
u (06)
u (07)
u (08)
u (09)
u (10)
u (11)
u (12)
u (13)
u (14)
u (15)
u (16)
u (17)
u (18)
u (19)
u (20)
u (21)
u (22)
u (23)
u (24)
u (25)
u (26)
u (27)
u (28)
u (29)
Posavske knjižne moljčke je obiskala pujsa Pepa

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava