Za Rdeči križ polnimo košarice

26.5.2016 | 09:20

Za Rdeči križ polnimo košarice

V trgovinah trgovskih centrov so v tednu Rdečega križa stale ob izhodih košarice za odlaganje artiklov, ki jih rabimo vsak dan. Predstavniki Rdečega križa so kupce opozarjali na zbiranje za prebivalce, zlasti za družine, ki s svojimi prihodki težko živijo. V sedanjem stanju v Sloveniji, ko težko živi veččlanska družina, zlasti, če so v njej otroci, vedno težje pride do vsakodnevnih zadostnih količin jestvin, zlasti mlečnih izdelkov in sadja, je paket, ki jim ga namenijo aktivisti Rdečega križa po končani akciji zbiranja dobrodošel.

V trgovini TUŠ na Seidlovi ulici v Novem mestu je ves teden za blagajnama stal voziček z napisom »košarica Rdečega križa« tukajšnje krajevne organizacije, ki je kupce ob vhodu opozarjala na zbiranje podarjenih artiklov, ki so jih kupci polagali v voziček. Z zbujanjem humanosti do ljudi v stiski sta učenki Jana in Nina iz podmladka RK OŠ Center in odrasli aktivistki s podarjenim domačo mešanico čaja in pecivom, ki so ga spekle za to priložnost, opozarjale na akcijo.

Ljudje radi darujejo, vendar pozabljajo, da ob takih priložnostih RK potrebuje različne artikle – manj moke, sladkorja, olja in več za osebno higieno.

Slovenija ravno letos praznuje 150 let delovanja te humanitarne, prostovoljne organizacije katere podporniki smo skoraj vsi, ki še verjamemo, da si vsi reveži niso krivi svojih težav. Prevečkrat jih povzročajo ravno tisti, ki nočejo slišati, da so med nami revne družine, nezaposleni, bolni starši, ki ne morejo ponuditi svoji družini zdrav in zadosten obrok hrane, oblačil …

Pojdite si pogledat razstavo ob 150-letnici v center RK na Drski v Novem mestu.  Zvedeli in spoznali boste, kaj tam dela preko 400 aktivistov v 35 KORK.

Naj bo srečno in manj revno.

(Slike so iz trgovine TUŠ v času zbiranja podarjenih artiklov za košarico Rdečega križa. Predstavijo vam akcijo, zlasti pristop aktivistk. Začetek s prijaznim pozdravom, predstavitvijo in povabilom k darovanju neke malenkosti s polic v trgovini. Voziček je bil skoraj poln. Hvala vam, dobri ljudje, ki niste komentirali svojih stisk ...)

Tekst in slike prispeval Jože Pečnik

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v (7)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava