KP Kolpa vabi: Pridi k nam v naravo

21.5.2016 | 12:20

Šokčev dvor, Žuniči

Šokčev dvor, Žuniči

Prihajajoči dnevi bodo v znamenju narave. TEDEN V SLOVENSKIH NARAVNIH PARKIH bo poln za varstvo narave pomembnih dogodkov in tudi povsem preprostih srečanj z našimi deležniki. Več o tem lahko preverite tu. Javni zavod Krajinski park Kolpa pa v nedeljo, 22. maja 2016, pripravlja tradicionalni DAN ODPRTIH VRAT KRAJINSEKGA PARKA KOLPA.

Za vas bomo odprli vrata kulturnega spomenika Šokčev dvor v Žuničih in vam poleg brezplačnega ogleda muzeja in rokodelskega centra ponudili tudi bogat kulturni program in belokranjsko pogačo ter kozarček pijače za dobrodošlico. Predvsem pa bo to priložnost za pogovor in podajanje predlogov.

Med 13. in 18.uro boste lahko sodelovali tudi na delavnicah:

- polstenje ovčje volne – Tončka Jankovič, Slavica Jankovič,

- pletenje volnenih jopic za doma narejene punčke iz cunj – Silva Dravšnik

- pletenje košar in drobnih predmetov iz vrbovja in leskovine – Jože Juršak in Ivan Veselič.

Poleg mojstrov domače obrti se nam bodo v Šokčevem dvoru pridružili tudi člani Društva čebelarjev ob Kolpi in Lahinji. Saj čebelarji 20. maja praznujejo Svetovni dan čebel (OZN termina še ni potrdil, a o tem ni dvoma). Zaigrali in zapli pa nam bodo tudi Preloški muzikanti in Darko Kočevar-Cvijo s prijatelji.

Pogostile pa nas bodo tudi Pečkarke – kulinarična sekcija KUD Božo Račič Adlešiči.

KP Kolpa

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

21.5.2016Oceni polanac 

Kda bo se pri nas v Polanah kaj dogajalo ? Kulko znam smo še vedno v "parku",čeprav bomo šli najbrž ven.Velika večina nas je za to da več nismo v neki "privat" firmi.

21.5.2016Oceni dfghj 

Ti Polanac pa tudi ves čas eno in isto lapaš ...

23.5.2016Oceni Kolpski mož  

Polanc ima po svoje praf' , dogodki se morajo vrstiti po celem omočju parka -Kolpe , Poljanska dolina in Stari trg je turistično še kako zanimiv . Tu je z strani KP Kolpa zapostavljen !!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava