Bi mogoče dres Marka Cavendisha?

7.5.2016 | 10:40

Bi mogoče dres Marka Cavendisha?

Tradicionalni maraton Po dolini reke Krke, ki bo 8. maja v Novem mestu (strat ob 10.00 na Glavnem trgu) bo humanitarno obarvan. Blaž Jarc je pobudnik humanitarne akcije, na kateri bi s prodajo dresov najboljših slovenskih kolesarjev in nekaj tujih zbirali denar za desetletno Zalo, ki se odpravlja v ZDA na nujno zdravljenje. Med drugimi svoj dres podarja tudi sloviti Mark Cavendish.

Zala je 10-letna deklica iz Mirne Peči in ima cerebralno paralizo. Julija bo odpotovala v ZDA na operacijo, k dr. Parku, najboljšemu svetovnemu strokovnjaku za posege t.i. SRD-selektivno dorzalno rizotomijo, ki bo Zali omogočil prve korake in še kaj. Torej to, kar je nam, ki nimamo teh težav, nekaj povsem samoumevnega.
Ameriški kirurg, ki je pred dnevi obiskal Slovenijo, je obiskal prav 16 slovenskih malčkov, ki jim je s posegom pomagal, da številni že hodijo. Žal pa so terapije po operaciji velik finančni zalogaj.

Zali v pomoč so z donacijo podpisanih dresov stopile skupaj tudi največje zvezde slovenskega in svetovnega kolesarstva in Kolesarski klub Adria-Mobil, ki bo v nedeljo 8. maja v sklopu Maratona po dolini reke Krke, omogočil licitacijo dresov.

Drese so donirali: zmagovalec osemnajstih dirk v lanski sezoni, član italijanske ekipe Lampre-Merida, dolenjec Marko Kump, zmagovalec etape na slovitem Giru d'Italia in član, avstralske ekipe Orica Green Edge  Luka Mezgec, zmagovalec Dirke po Romandiji, član ruske Katjuše Simon Špilak, zmagovalec lanske Dirke po Sloveniji, član nizozemskega Lotto-Jumbo Primož Roglič, eden največjih specialistov za spomladanske klasike, drugi na sloviti Paris-Roubaix, član švicarske ekipe IAM Avstralec Heinrich Hausler in eden najboljših šprinterjev v zgodovini kolesarstva, član južno-afriške ekipe Dimension data, Britanec Mark Cavendish, so imena dobro poznana vsakemu ljubitelju tega športa.

Blaž Jarc: »Če želite, da dres kakšnega od naštetih kolesarjev krasi vašo vitrino  vedite, da ste z nakupom pomagali Zali do kvalitetnejšega življenja. Vabim vas v nedeljo, 8. maja, na Glavni trg v Novo mesto, po prihodu udeležencev velikega maratona.  Zbran denar bo Rdeči Križ Novo mesto položil na račun, namenjen kritju Zalinih terapij.«

Blaž Jarc in KK Adria Mobil

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava