Koordinacijski sosvet načelnice Upravne enote Krško

4.5.2016 | 09:00

Lidija Božič (foto: arhiv; A. K.)

Lidija Božič (foto: arhiv; A. K.)

Na povabilo načelnice Upravne enote Krško, mag. Lidije Božič, se je dne 20. 4. 2016 v Krškem sestal koordinacijski sosvet načelnice. Povabilu so se odzvali predstavniki obeh občin ter večine državnih organov, ki izvajajo naloge na območju, ki ga pokriva Upravna enota (UE) Krško.

Koordinacijski sosvet je ustanovljen v skladu z Zakonom o državni upravi z namenom sodelovanja med upravno enoto, občinskimi upravami in območnimi enotami, izpostavami in drugimi dislociranimi organizacijskimi enotami ministrstev, organov v njihovi sestavi ter oseb javnega prava, katerih ustanovitelj je država in ki pretežno opravljajo upravne naloge, za območje upravne enote. V njem sodelujejo načelnik upravne enote, župani oziroma direktorji občinskih uprav in vodje dislociranih enot prej navedenih organov.

Koordinacijski sosvet obravnava vprašanja v zvezi z organizacijo, učinkovitostjo in kakovostjo dela državne uprave na območju upravne enote z namenom zagotoviti čim bolj usklajeno delovanje javne uprave na tem območju in usklajeno reševanje organizacijskih, prostorskih, materialnih vprašanj, vprašanj splošnega poslovanja (poslovanja s strankami, poslovanja z dokumentarnim gradivom itd.) in drugih podobnih vprašanj. Načelnik upravne enote kot koordinator sosveta skupne predloge in vprašanja posreduje ministrstvu, pristojnemu za upravo, in ministrstvom, na katerih delovno področje se predlogi in vprašanja nanašajo.

V uvodu seje je načelnica mag. Lidija Božič predstavila poglavitne naloge, ki jih je upravna enota izvajala v letu 2015, strnjeno problematiko po delovnih področjih pa so prikazale vodje oddelkov: mag. Jožica Volčanjk, Vida Omerzel in mag. Nina Hadžimulić. Aktualne vsebine z delovnih področij posameznih organov so podali njihovi predstavniki: župan mag. Miran Stanko za Občino Krško, podžupan Aleš Kegljevič za Občino Kostanjevica na Krki, vlogo Centra za socialno delo Krško v lokalnem okolju je predstavila direktorica Marina Novak Rabzelj, varnostne razmere na območju Policijske postaje Krško komandir Peter Molan, aktualne vsebine z delovnega področja FURS je za Finančni urad Brežice prikazal direktor Jure Logar, o trgu dela na območju UE Krško je spregovorila direktorica Območne službe Zavoda za zaposlovanje RS Irena Pirc, o vsebinah z delovnega področja Geodetske uprave RS pa vodja Območne geodetske uprave Sevnica Vladimir Kocjan. Navzoči so bili tudi predstavniki Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Območne enote (OE) Krško, Agencije za javnopravne evidence in storitve, Izpostava Krško, Policijske uprave Novo mesto, Uprave RS za javna plačila, OE Novo mesto, Uprave za obrambo Novo mesto, Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Izpostave Posavja, Skupnega prekrškovnega organa občinskih uprav Občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Krško, Radeče in Sevnica, Tržnega inšpektorata RS, OE Brežice–Novo mesto, Zdravstvenega inšpektorata RS, OE Novo mesto ter Inšpektorata RS za delo, OE Novo mesto–Brežice.

Skupna ocena navzočih je bila, da organi med seboj dobro sodelujejo in rešujejo tekočo problematiko v skladu z možnostmi in pričakovanji. Za posamezne vsebine je bilo tudi dogovorjeno, da se predstavniki pristojnih organov srečajo v ožji sestavi na nadaljnjih sestankih.

UE Krško

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava