Vaše fotke: Posredovali smo v nesreči, voznik je žal umrl

3.5.2016 | 13:25

Vaše fotke: Posredovali smo v nesreči, voznik je žal umrl

Dne 29.4.2016 smo bili ob 11.14 uri obveščeni o prometni nesreči tovornih vozil na AC Čatež – Drnovo. Obvestilo je vsebovalo podatek, da je priklopnik naletel na vozilo DARSA in da je voznik priklopnika ukleščen ter da izteka gorivo. Izvozili smo s šestimi gasilci in štirimi vozili, in sicer poveljniškim HTV 1, tehničnim HTV 2, vozilom za nevarne snovi in kombiniranim vozilom za gašenje. Ob prihodu na kraj nesreče smo mesto intervencije protinaletno in protipožarno zavarovali, nato pa pristopili reševanju ukleščene osebe, hkrati pa preprečili iztekanje goriva v obcestni jašek in odklopili akumulator. S tehničnimi posegi smo osebo rešili iz vozila in jo predali medicinskemu osebju v oskrbo.

Nadaljnje akcije so vsebovale prečrpavanje goriva iz priklopnega vozila, po prečrpavanju smo vozili razdvojili in s tehničnim posegom odstranili naletno zaščito na DARSOVEM vozilu ter jo naložili na tovornjak. Nudili smo pomoč pri nalaganju priklopnika, nato pa smo se lotili čiščenja cestišče z vpojnimi in razmaščevalnimi sredstvi, cestišče smo tudi temeljito sprali. Tehnično zahtevno intervencijo smo zaključili ob 16.08 uri.

Po intervenciji smo opravili tudi psihološki razbremenilni razgovor z udeleženci, kar redno prakticiramo pri mentalno zahtevnih intervencijah.

PGE Krško

Galerija

k-nesreca (1)
k-nesreca (2)
k-nesreca (3)
k-nesreca (4)
k-nesreca (5)
k-nesreca (6)
k-nesreca

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

4.5.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni Butale 

Zadnje kar bi človek pričakoval od gasilcev je, da bodo okoli tebe razbitega skakali s fotoaparatom. Ne bi raje delali SVOJEGA posla, kot pa se šli "rumeni" časopis? Če bom kdaj sam umiral v nesreči prosim, da NE pridete. Ker bi rad umrl dostojanstveno, ne pa da se folk naslaja ob slikah mojih razbitin.

4.5.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni gasil3ec 

z vsem spoštovanjem - ampak kako morate biti nekateri ljudje prepričani, da pa res vse veste?? Gasilci potrebujejo fotografije za svoje potrebe, vprašajte koga, kaj, kako in zakaj, preden stegnete jezik ...

8.5.2016Oceni Butale 

Gasil3ec, hočeš reči, da je vaša potreba "objavljanje fotografij nesreč v medijih"? Če tako misliš, se zaposli kot novinar trač rubrik in pusti gasilce, da opravljajo "svoje" delo častno in strokovno.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava