Pozdrav pomladi s Kroncami

30.4.2016 | 13:50

Pozdrav pomladi s Kroncami

V petek, 22. aprila 2016, je bila v prostorih bivše šole na Lazah kulturna prireditev – literarno glasbeni večer, katero so pripravile KRONCE – ženska vokalna skupina KUD Uršna sela. Za glasbeni del so se predstavile KRONCE in duet Lara + Martin Zupančič. V literarnem delu pa smo poslušali verze Toneta Pavčka, Andreja Rozmana, Iva Minattija – pesem Nekoga moraš imeti rad, katero je domačinka, učenka 5. razreda Aiša Černe imenitno prebrala, domačin Pavle Klobučar je predstavil dve svoji pesmi in pokazal, kot vedno, da je mojster besede in pozoren opazovalec vsega okoli sebe. Milena Kobe je zelo čustveno predstavila pesnitev Simona Gregorčiča – Človeka nikar, zelo simpatičen je bil nastop učencev Podružnice Birčna vas, ki so predstavili tudi svoja lastna literarna dela.Vita Šobar pa je navadušila z igranjem na violino.

Razmišljanje Alenke Novak o smislu svojega popotovanja po Španiji pa je dalo veliko misliti o tem, kako ob vsakodnevnih brigah in hitenju pozabljamo na smisel pravih vrednot in tudi na sprehod v svoj notranji jaz in dušo.

Mojca pa je kot vedno simpatično povezovala program.

Prireditev je bila dobro obiskana, kar za naš kraj pomeni le dobro in vzpodbuda za naprej, kajti, če so mladi in manj mladi pripravljeni sodelovati, je dobro delo opravljeno.

In prav zato je naš POZDRAV iz leta v leto boljši in potrjuje pričakovanje, da ostaja že dolgo zaprta šola živi kulturni hram, vreden naših srečanj!

Jožica Stopar

Galerija

_s (1)
_s (2)
_s

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava