Zoreče seme s strokovnih virtualnih gredic

27.4.2016 | 10:30

Zoreče seme s strokovnih virtualnih gredic
Zoreče seme s strokovnih virtualnih gredic

Knjižnica Brežice letos obeležuje 70. obletnico delovanja po drugi svetovni vojni. Veseli smo, da je knjižnica v tem času postala sodobno kulturno in komunikacijsko središče vseh nas.

Pred desetletjem zagotovljeni pogoji so nam omogočili, da smo se v Knjižnici Brežice zadnjih deset let obsežneje posvetili programom za najrazličnejše ciljne skupine. Vsi naši uporabniki – ne glede na starost, narodnost in interese – najdejo pri nas nešteto možnosti za preživljanje prostega časa, pogovore, ustvarjanje ter širjenje obzorij in besednega zaklada. Nudimo tako bralno kot informacijsko opismenjevanje.

V knjižnici se zavedamo, da se je z razvojem informacijske tehnologije vloga knjižnice spremenila. Iz tradicionalnega izposojevališča knjig je nastal sodoben informacijski center. Danes izposoja in vračanje gradiva ter razna izobraževanja potekajo računalniško. Brez računalnikov in različnih računalniških orodij si ne predstavljamo več knjižničnega vsakdana, zato nenehno sledimo tehnološkemu razvoju.

V četrtek, 21. aprila 2016, je bilo v Dvorani Savice Zorko posebej slovesno. Udeležencem računalniškega opismenjevanja, ki so se v obdobju od junija 2015 do vključno aprila 2016 udeležili začetnega oziroma nadaljevalnega računalniškega tečaja Migam z@ računalnikom in/ali tečaja desetprstnega tipkanja, sta Katja Čanžar, podžupanja Občine Brežice, in mag. Tea Bemkoč, direktorica Knjižnice Brežice, podelili potrdila o udeležbi.

Udeleženci devetih začetnih računalniških tečajev, dveh nadaljevalnih tečajev in treh tečajev desetprstnega tipkanja, ki se jih je skupaj udeležilo 133 udeležencev, so z mentorico Lilijano Žiroš spoznavali in raziskovali zoreče seme s strokovnih virtualnih gredic.

Za zagotavljanje pogojev za delovanje naše ustanove, sodelovanje in podporo pri izvedbi računalniškega opismenjevanja za starejše občane se iskreno zahvaljujemo Občini Brežice in županu Ivanu Molanu.

Tečajnikom želimo, naj jim e-pismenost tudi v bodoče prinaša samozavest, osebno izpopolnitev, z vključevanjem v spletne forume in različna družbena omrežja pa marsikomu odpre nove možnosti sporazumevanja in povezovanja. Med predahom druženja s sodobno tehnologijo pa jih vabimo v naše prostore – med pisane knjižne police – na vrt tisočerih čudes.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

Galerija

_s (1)
_s (10)
_s (2)
_s (3)
_s (4)
_s (5)
_s (6)
_s (7)
_s (8)
_s (9)
_s

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava