14 medalj radeškim karateistom

25.4.2016 | 08:40

14 medalj radeškim karateistom

V nedeljo, 16.4.2016, se je trinajst tekmovalcev Karate Kluba Radeče udeležilo karate turnirja KIMON OPEN 2016 v Ljubljani. Tekmovanje je potekalo tako po ITKF pravilih kot tudi po pravilih WKF v konkurenci devetnajstih klubov in preko 200 tekmovalcev.

Tekmovanje je potekalo v dvorani Ministrstva Republike Slovenije za obrambo, kjer ima svoje prostore vojašnica Edvarda Peperka, otroci pa so se merili v več kategorijah. Posebej razveseljiva je bila vključenost otrok s posebnimi potrebami, ki so gibalno ovirani, imajo motnje v duševnem razvoju ter so bodisi slepi bodisi gluhi, v njim enotni kategoriji. Ostale kategorije so bile KIHON, KATA, KIK, JIK in JK v različnih starostnih skupinah.

Da radeški športniki trenirajo individualno in skupinsko učinkovito, dokazujejo njihovi uspehi na nedeljskem turnirju  - njihovi nastopi so v klubske vrste in v zbirko najuspešnejših prinesli šest zlatih, dve srebrni in šest bronastih medalj.

Na najvišje stopničke so se v svojih razredih povzpeli Carllo Kirn, Andraž Kolander, Ernest Kramar, David Trošt, Matic Trošt in Lea Zahrastnik, srebrni medalji sta bili nadeti Carllu Kirn in Davidu Troštu, tretjih mest pa so se razveselili David Hren, Andraž Kolander, Lili Kramar, Samo Medved in David Trošt.

Po besedah predsednika kluba, Aljoše Kramarja, sta odlično nastopala in pokazala veliko znanja tudi Matej Strniša in Anže Tratar v katah ter Žiga Romih Bovhan v prostih borbah po pravilih ITKF. "Izjemno pomoč pri organizaciji, pripravah in usmerjanju tekmovalcev je izkazala Blažka Lamovšek. Brez nje danes ne bi šlo tako dobro. Hvala tudi staršem, ki so potrpežljivo počakali na nastope ter nas ves čas podpirali," je še zapisal Kramar.

Dejstvo, da so se Carllo Kirn, Andraž Kolander, Ernest Kramar in David Trošt v domače kraje vrnili z več kot le eno medaljo ter da je skupno trinajst tekmovalcev osvojilo štirinajst medalj, kaže na to, da so nadebudni radeški karateisti na pravi poti in da v njih ostaja še precej potenciala za osvajanje novih odličij.

Na vprašanje, kako potekajo njihove športne priprave na tekmovanja, je gonilna sila radeškega karateja, Aljoša Kramar, dejal, da predvsem "zelo načrtovano in strateško. Prvo kar smo naredili, je bilo to, da smo izbrali kandidate, ki so izrazili željo po tekmovanju. Po oblikovanju skupine tekmovalcev, pa smo naredili načrt oziroma strategijo, kdo bo v kateri disciplini nastopal in kaj bo potrebno pri vsakem individualno narediti, da bo njegov nastop čim bolj dodelan. Naše priprave so potekale v odličnem vzdušju, vsi tekmovalci so bili ves čas zelo samomotivirani. Vsi, ki pa so bili vključeni v proces priprav, pa so imeli odličen nadzor nad napredkom ter so si zelo dobro razporedili vse pripravljalne procese. Tu mislim na treniranje tehnike, fizično pripravo in psihološki napredek. Zelo pomembno je tudi to, da ko smo opravili ves pripravljalni del, smo odšli na tekmovanje z enim glavnim ciljem. Ta pa je bil, da bodo naši nastopi čim bolj dodelani, neglede na končno uvrstitev. Torej z uvrstitvijo sploh nismo bili obremenjeni. Menim, da je ravno ta neobremenjenost s končnimi mesti oziroma z osvojitivijo medalj, bil odločilni razlog, da smo pokazali tako dobro kot znamo in dosegli zelo lepe uspehe. Ne pozabimo, da je karate borilna veščina, zato je zelo pomembno, da kar pokažemo naredimo z zaupanjem in ponosom ter pri tem naš um ni kaj dosti obremenjen. Kadar nismo obremenjeni, stvari lahko naredimo neverjetno veliko bolje. To je naše klubsko prepričanje in vodilo v naprej."

Podrobneje glede tekmovalnih in starostnih kategorij:
Matic Trošt - 1. mesto v kihon 2010 - 2011
Carllo Kirn - 1. mesto v kata 2009 - 2010 10 - 8 kyu
Lea Zahrastnik - 1.mesto v kata team
Ernest Kramar- 1. mesto v kata team
Ernest Kramar - 1. mesto 1981-1996, 2. kyu - 1. dan
David Trošt - 1. mesto v kata team
Andraž Kolander - 1. mesto v katah 2009-2010, 10 - 8 kyu
David Trošt - 2. mesto v prostih borbah, ITKF pravila
Carllo Kirn - 2. mesto v kata 2009 - 2010 10 - 8 kyu
David Trošt - 3. mesto v katah 2000-2002, 2.kyu - 1. dan
Samo Medved - 3. mesto v kihon 2006-2008, 7-5 kyu
Lili Kramar - 3. mesto v kihon 2010 - 2011
Andraž Kolander - 3. mesto v kihon 2008 - 2009 10 - 8 kyu
David Hren - 3. mesto v prostih borbah, ITKF pravila
David Hren - 3. mesto v prostih borbah 1999 - 2001, WKF pravia

Doroteja Jazbec
Foto:  KK Radeče

Galerija

_zz (1)
_zz (10)
_zz (2)
_zz (3)
_zz (4)
_zz (5)
_zz (6)
_zz (7)
_zz (8)
_zz (9)
_zz

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava