5. Dan Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev z Evropo Donno

6.4.2016 | 13:50

5. Dan Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev z Evropo Donno
5. Dan Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev z Evropo Donno

Za nami je še en poseben dan. Letos že peti Dan kluba! Tokrat smo ga članice Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine, posvetile zdravju, oz. preventivi in osebnostni rasti. Za nas je zopet odprla vrata naša donatorica Krka, d. d., Novo mesto.

Medse smo povabili dr. Senčarjevo iz Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna. V Sloveniji vsako leto za to boleznijo zboli 1300 žensk. V dobri uri dolgem pogovoru, ki ga je vodila bivša predsednica Kluba, Vesna Gregorič, nam je dr. Senčarjeva predstavila glavni cilj združenja, ki je zagotovitev enakih možnosti zgodnjega odkritja bolezni za takojšnje in učinkovito zdravljenje in rehabilitacijo. Poučila nas je o različnih tipih raka, o tem kaj ga povzroča, kako poteka zdravljenje, kakšne spremembe nam rak prinese v življenju, predvsem pa kako ga s preventivnimi ukrepi odkrijemo dovolj zgodaj.

Drugi del dneva smo posvetili osebnostni rasti, notranji motivaciji in pozitivni samopodobi z naslovom »Živimo«. Predavateljica Irena Potočar Papež je spregovorila o tem kako kakovost naše osebne energije ustvarja kakovost našega življenja in nasprotno kako si lahko zagrenjujemo sedanjost z obžalovanjem dogodkov iz preteklosti, ki jih ne moremo spremeniti. Strinjale smo se z rekom Randya Pauscha: »Kart, ki jih dobimo v roke ob rojstvu, ni mogoče zamenjati, od nas pa je odvisno, kako bomo igrali življenje.”

Udeleženke, bilo nas je 60, smo bile tudi humanitarne, na srečanju smo zbirale sredstva za podporo združenju Evrope Donne z namenom, da se čim več žensk ozavesti z boleznijo in možnostjo ozdravljenja.

Hvaležni smo našim donatorjem Krki, d. d., Novo mesto, Evropi Donni, fotografu Marku Klincu in podjetju Finline, Vesna Gregorič, s. p.

Odnosi z javnostmi
Foto: Marko Klinc

Galerija

_dan (1)
_dan (2)
_dan (3)
_dan (4)
_dan

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava