Vinogradniška suhomesnata malica - ocenili, potem pojedli

6.4.2016 | 12:25

Vinogradniška suhomesnata malica - ocenili, potem pojedli
Vinogradniška suhomesnata malica - ocenili, potem pojedli

Že pred petimi leti se je porodila ideja, da bi začeli tudi pri Turističnem vinogradniškem društvu Gadova peč z ocenjevanjem suhomesnatih izdelkov, saj, kot sami pravijo, poleg dobrega vina sodijo zraven tudi dobra slanina, klobasa, salama in še boljši kruh. Idejo Boštjana, Ivana in Fonzija, da zapolnijo praznino med Kostanjevico in Glogovim Brodom »Štritofom«, so tako uresničili pred tremi leti ter v soboto začeli s tretjim ocenjevanjem vinogradniške malice in suhega sadja.

Ocenjevalna komisija, v kateri so bili: Sintič, Petkovšek, Molan, Zupančič, Urbanč in Jordan, je v soboto imela pri ocenjevanju zrelosti, zunanjega izgleda, barve, vonja in okusa posameznih izdelkov veliko dela, saj so ocenjevali pozno v noč. Pri ocenjevanju je pomembno tudi to, da se najvišja in najnižja ocena izvrže in se tako od vsakega sodnika v računalnik vnese povprečje štirih ocen. Po kratki sobotni noči pa se je v nedeljo popoldan na kmetiji Komotar začelo s podelitvami zasluženih priznanj vinogradnikom in vinogradnicam ter za odlično vinogradniško malico, katera je tudi letos sestavljena v kombinaciji kruha, vina, klobase in slanine.

Najvišje priznanje, to je zmagovalnega gada, je prejel petkratni zmagovalec cvička Stanislav Kuntarič, zmagovalec tretje vinogradniške malice je bila družina Komotar, prvo mesto za beli kruh je dosegel Sintič Boštjan, za mešani pa Zorko Suzana, potem priznanje za najboljši špeh ali slanino je prejel Sintič Žan, za šinjek Molan Roman, za klobase Urbanč Ivan,z a salamo in špehovko pa Petkovšek Jože.

Vsi vzorci, ki so bili v soboto na ocenjevanju, so se v nedeljo razrezali, sama podelitev pa je bila glasbeno obarvana z moškim komornim zborom Radomlje, ob koncu pa še z licitacijo oz. ugotavljanje težesalame, katero je daroval podpredsednik Boštjan Sintič. Pravilno težo je kasneje ugotovil Marjan Križnar, se pravi, da je odšla v Radomlje. Tako predsednik kot podpredsednik se zahvaljujeta vsem, ki so prispevali vzorce ali pomagali pri pripravah, saj le tako bo tradicija ocenjevanja vinogradniške malice in vina živela še naprej in bila vsako leto vse boljša.

Anton Hruševar

Galerija

_u (01)
_u (02)
_u (03)
_u (04)
_u (05)
_u (06)
_u (07)
_u (08)
_u (09)
@@@_u__10_
_u_000
_u__11_
_u__12_
_u__13_
_u__14_
_u__15_
_u__16_
@@@_u__17_
_u__18_
_u__19_
_u__20_
_u__21_
_u__22_
_u__23_
_u__24_
@@@_u__25_
_u__26_
_u__27_
_u__28_
_u__29_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava