Športnik leta v občini Brežice in veliko priznanj za atletski klub Brežice

19.3.2016 | 09:05

Športnica leta s trenerjem

Športnica leta s trenerjem

V četrtek je v večnamenski dvorani Terme Čatež  potekala prireditev Športnik leta v občini Brežice. Med nagrajenci je bilo veliko število atletov, ki so prejeli priznanja za lanskoletne uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Atleti so prejeli kar 31 priznanj, športni znak, dve strokovni nagradi in na koncu tudi nagrado za športnika leta.

Priznanja so dobili: Primož Kozmus, Lara Omerzu, Nastja Modic, Nika Plankar, Rok Doberšek, Barbara Špiler, Dea Fackovič Voljčanjk, Anže Glojnarič, Leja Glojnarič, Nika Herakovič, Žanin Kužnik, Tim Medved, Nejc Bratanič, Dea Pacek, Dora Jeličič, Florijan Roštohar, Simon Budič, Žiga Suša, Nina Urbanč, Nina Pavlek, Jan Lokar, Jan Pustavrh, Lara Zupanc, Maja Glogovšek, Neja Plankar, Maša Mladkovič in Egon Metelko.

Strokovni nagradi sta prejela skakalka s palico Leda Krošelj (3. Mesto Balkansko mladinsko prvenstvo, Pitesti) in skakalec s palico Ambrož Tičar (1. Mesto Balkansko mladinsko prvenstvo, Pitesti). Njihov trener je nekdanji državni  rekorder v skoku s palico Jure Rovan.

Športni znak in naziv športnika leta v občini Brežice je po mnenju in glasovih občanov dobila atletinja šprinterka in ovirašica Nika Glojnarič.  Za njo je uspešno leto in številni odlični nastopi na mednarodnih tekmovanjih. Na mladinskih olimpijskih igrah v Tbilisiju je osvojila 3.mesto ,na balkanskem mlajše mladinskem prvenstvu v Sremski  Mitrovici je z državnim rekordom  13,56 sek na 100m ovire zmagala in postala balkanska prvakinja, doma je postala dvakratna državna prvakinja v kategoriji U18 in U16. Za njenimi uspehi stoji odličen trener Henrik Omerzu, ki trenira tudi našo najboljšo skakalko v višino Laro Omerzu.

Odlični uspehi naših atletov so odraz dobrih pogojev za treninge, zahvala gre športni zvezi Brežice in občini Brežice ter dobrega dela naših trenerjev, to pa so Henrik Omerzu, Vlado Kevo, Jure Rovan, Vladka Lopatič in Elvis Kranjec.

AK Brežice

Galerija

_z (1)
_z (10)
_z (11)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z (8)
_z (9)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava