ZIK Črnomelj: Zeleno zdravje iz domačega vrta

18.3.2016 | 12:45

ZIK Črnomelj: Zeleno zdravje iz domačega vrta

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je v četrtek, 17. marca 2016, organiziral predavanje o pripravi zelenih smutijev. Predavateljica je bila Nada Milač, strokovnjakinja s področja prehrane, ki se v zadnjih letih veliko ukvarja s pripravo smutijev. Zeleni smuti je mešanica sadja, vode in zelenih delov rastlin. Vrednost zelenim smutijem dajejo prav ti zeleni deli rastline.

Predavateljica je poudarila, da je pomembna pravilna priprava smutijev in vključevanje le-teh v našo vsakdanjo prehrano. Še zlasti je dobrodošlo, da sadje in zelenjavo naberemo v domačem vrtu. Udeležencem je pripravila tri vrste zelenih smutijev, ki so jih z zanimanjem tudi poskusili.

V mesecu aprilu bodo na ZIK-u organizirana še predavanja s področja prepoznavanja in uporabe zelišč, ki se prav tako lahko uporabijo pri pripravi smutijev.

ZIK Črnomelj

Galerija

_s (1)
_s (2)
_s (3)
_s

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

20.3.2016Oceni stufinjuu 

sam starejše osebe so prisotne,ni neke gužve in zanimanja za drag špas,draga zdrava prehrana...

22.3.2016Oceni ive 

Jaz prisegam na regrat in motovilec v skledi in ga lepo počasi grizljam in moje brbončice uživajo v pristnih okusih. Hrano smo pa tako kot kažete zgoraj zmiksali za mamo, ki po kapi ni mogla gristi. Kam smo prišli v modernih časih? Ljudje raje zelišča jejte kot do sedaj, ne pa zlivati direkt v želodec! Marketing!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava