DL: Gostilniški pretep končal na sodišču

2.3.2016 | 13:05

Antonio Budački se je ves čas skrival za papirji. (Foto J. A.)

Antonio Budački se je ves čas skrival za papirji. (Foto J. A.)

Sergej Vesel

Sergej Vesel

V zgodnjih jutranjih urah konec aprila je v lokalu Breg v Gribljah prišlo do obračuna med gosti. Rezultat: trije poškodovani, štirje obtoženi. Na novomeškem okrožnem sodišču se bo začelo sojenje Antoniu Budačkemu,Sergeju Veselu, Aleksandru  Jankoviću in Marku Vasiljkoviću.

Na predobravnavnem naroku sta se 23-letni Budački iz Metlike, ki je od dogodka v priporu, in 20-letni Sergej Vesel iz Kočevja izrekla za nedolžna, prek svoje odvetnice je enako storil tudi Vasiljković, za Vesela so razpisali nov datum. Veselova odvetnica je prinesla medicinsko dokumentacijo, iz katere izhaja, da mladenič zaradi prejšnjih poškodb sploh ni sposoben storiti tega, kar mu očita tožilstvo, saj ima trajno poškodbo desne roke in zaradi tega v njej nima moči.

Kritične noči naj bi se Vesel v lokalu zapletel v prepir s Tomažem Jakličem, ki je s punco odhajal domov. Prvi naj bi Jakliča, ki jo je najslabše odnesel, udaril po glavi, na pomoč pa so mu priskočili še Budački, Janković in Vasiljković. Jakliča naj bi zbili na tla, ga brcali in udarjali, še posebej po glavi. Vanj so leteli steklenice in kozarci. Dogodek je imel hude posledice, Jaklič, ki je vložil tudi premoženjskopravni zahtevek, je utrpel zlom ličnice, nosu, dobil je rano na zatilju, ureznine … Poškodovana sta bila še dva gosta lokala, ki sta poskušala preprečiti fizični obračun med razgretimi mladci. Po dogodku se je Budački odpeljal s svojim avtomobilom, a so ga izsledili možje v modrem in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola.

Tožilstvo je za Budačkega zahtevalo najbolj strogo kazen – tri leta in devet mesecev zapora, saj ima fant že iz preteklosti precej masla na glavi. Bralci Dolenjskega lista se ga morda spomnite po sojenju, v katerem si je prislužil sedem mesecev zapora, ker je leta 2011 na dvorišče policijske postaje v Metliki vrgel gorečo steklenico z bencinom. Že tedaj smo zapisali, da so policisti mladeniča 18-krat obravnavali zaradi nasilja, predvsem lahkih telesnih poškodb, povzročitve splošne nevarnosti in napada na uradno osebo, v dveh letih so ga imeli tudi 15-krat v postopku zaradi kršitev javnega reda in miru.

Članek je bil objavljen v 47. številki Dolenjskega lista, 26. novembra 2015

J. A.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

3.3.2016+3     + (3)     – (0)     Oceni belikranjec 

Sej ne bo zopet nič iz tega. Mladenič iz Metlike je znan nasilnež in prestopnik, ampak v našem sistemu se takim običajno nič ne zgodi in ne verjamem, da bo tudi tokrat kaj drugače. Prej bodo naj...li pretepeni in tisti, ki so hoteli preprečiti pretep.

3.3.2016Oceni mojc 

kateri je to Budacki od gostilnicarja????

3.3.2016—     + (1)     – (1)     Oceni mfunc 

ne od željkota i sintije ki jih ne znajo prav vzgojit!

4.3.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni jožefinka 

V REŠT ZNJIM IN GA TEPST,DRUGE MU NI,KAD SU STARCI VEČ DIGNILI ROKE NANJ

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava