Predstavitev argentinskega tanga z Antonom Volkovom

11.2.2016 | 09:15

 Predstavitev argentinskega tanga z Antonom Volkovom

Toplo dobrodošli na predstavitev argentinskega tanga v četrtek, 11. 2. 2016, ob 19. uri, v Malo dvorano Kulturnega centra Janeza Trdine Novo mesto. Maestro Anton Volkov, mojster argentinskega tanga, je gostujoči učitelj naših tečajev. Živi in dela v Ljubljani, kjer je ustanovil Akademijo argentinskega tanga, sicer pa prihaja iz Moskve. Za seboj ima 15 let izkušenj v poučevanju tanga in javnih plesnih nastopih, poklic plesalca pa je izbral potem, ko je zaključil poklicno kariero v borilnih športih.

Prepričan je, da je tango kot vsako drugo početje živa stvar, ki se nenehno spreminja, raste in prilagaja našemu življenju. Zato se nenehno izobražuje, eksperimentira, pleše in je reden gost seminarjev v mestu, kjer se je tango rodil, Buenos Airesu. Njegovi učitelji so spoštovani maestri, med drugimi Diego Riemer (El Pajaro) & Mercedes Espinel, Damian Essel & Nancy Louzan, Nito & Elba Garcia, Juan Fossaty & Gimera Aramburu, Roberto Reis & Lucila Cionci, Julio Balmaceda & Corina de la Rosa, Demian Garcia & Carolina Bonaventura, Maria Trubba & Facundo Gil Jauregui ...

Za maestra Volkova tango pomeni življenje in je odlična dejavnost za vsakega človeka, saj se z njim učimo koordinacije lastnega telesa, nadzora ravnotežja, komunikacije v paru, muzikalnosti, poleg tega pa je to dobra vadba tako za telo kot za duha. Anton posebno pozornost posveča usmerjanju energije in komunikaciji med plesalcema, da se lahko njun ples razvije v dvogovor. Ko le-ta steče, tango postane lahkoten in igriv ples, ki je lahko vsem v resničen užitek in zabavo.

Argentinski tango je zaradi svojega načina nastajanja, to je nenehne improvizacije, sprotnega ustvarjanja dveh v paru, tudi zelo terapevtske narave in na nek način meditacija, odmik od vsakdanjega stresa in hitenja, pričakovanj, ki jih imamo v toku vsakega dneva. Ta ples potrebuje svoj čas, našo posvetitev, sprostitev, potrpežljivost in vztrajnost. Zato postane, ko se v njem naučimo uživati, način življenja in priložnost za nenehna kakovostna srečanja in druženja.

Vljudno vabljeni k ogledu čudovite interpretacije tega plesa v izvedbi dveh umetnikov, Sigrid in Murata Erdemsla:

KCJT info

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava