Zmagi Schüsselerja in Kebrove v Podčetrtku

9.2.2016 | 08:15

Zmagi Schüsselerja in Kebrove v Podčetrtku
Zmagi Schüsselerja in Kebrove v Podčetrtku

Na prvem turnirju ICO Svetovne serije po menjavi imena športa iz speed badminton v krosminton sta v Podčetrtku slavila svetovna prvaka iz leta 2013, Nemec Patrick Schüsseler in domačinka iz Radeč Jasmina Keber. V izredno močni mednarodni konkurenci so ostali domači igralci in igralke razočarali.

Na generalni skupščini Mednarodne speed badminton zveze ISBO je bila avgusta lani izglasovana sprememba imena športa iz speed badminton v krosminton. Postopen prehod bo potekal celo leto 2016, ko bodo imena menjali tudi klubi in zveze. Prvi turnir, na katerem je bilo uporabljano novo ime, je potekal ta vikend v Podčetrtku.

Na turnirju najvišjega mednarodnega ranga ICO Speedminton® Slovenian Open 2016 je nastopilo 110 igralcev in igralk, tako v ženski kot v moški konkurenci pa večjih presenečenj ni bilo, saj so v obeh konkurencah v polfinalu igrali prvi štirje nosilci oz. nosilke.

V ženski konkurenci je svetovna prvakinja Jasmina Keber brez težav napredovala do finala, v katerem se je še enkrat več pomerila z večno tekmico, Madžarko Agnes Darnyik. Darnyikova je odlično pričela in v prvem nizu visoko povedla, a ga nato izgubila. Podobno je potekal tudi drugi niz, Kebrova je Darnyikovo ob zaključku niza ujela in imela celo žogico za zmago, vendar je v podaljšani igri Madžarki uspelo izenačiti na 1:1. V odločilnem tretjem nizu pa je domači igralki le uspelo dvigniti nivo igre in z agresivno igro osvojiti njen jubilejni 30. turnir ICO Svetovne serije. Anja Rutar je izpadla v polfinalu, Danaji Knez pa se ni uspelo prebiti iz skupine.

V moškem delu turnirja je v finalnem dvoboju bivši svetovni prvak Patrick Schüsseler malce presenetljivo, a zasluženo ugnal prvega nosilca, svetovnega podprvaka Mikhaila Mandryka iz Ukrajine. Nemec je potem, ko se je že v polfinalu soočil z zaključno žogico nasprotnika, še enkrat več pokazal jeklene živce in s potrpežljivo in zanesljivo igro brez napak slavil v odločilnem tretjem nizu. Tretje mesto sta osvojila Nemca Sönke Kaatz in Robin Joop. Lanski zmagovalec turnirja Samo Lipušček je izpadel v četrtfinalu proti Mandryku, Robi Titovšek pa v osmini finala proti Lipuščku. V četrtfinalu je izpadel tudi Alen Baumkirher, Rok Hudoklin pa je obstal v skupini.

Turnir dvojic je pripadel paru Keber/Schüsseler, ki sta tokrat prvič igrala skupaj. V mladinskih kategorijah sta z zmagama v kategorijah U18 in U12 navdušili Sevničanka Lori Škerl in Radečanka Pika Rogelj.

Izjavi po turnirju

Patrick Schüsseler: »Lepo je zmagati zgodovinski prvi turnir v krosmintonu, potem ko se je naš šport iz speed badmintona preimenoval v krosminton. Tekme so bile zelo napete, konkurenca pa močna, saj je na turnirja sodelovala večina najboljših igralcev sveta. Z vsem skupaj sem izredno zadovoljen in z veseljem se bom še vračal v Slovenijo.«

Jasmina Keber: »V prvih dveh nizih finala sem igrala obupno, tako da je Agnes vodila igro, a sem nato v odločilnem tretjem nizu le našla prave občutke. Zmaga na prvem turnirju sezone je vedno pozitivna, zato sem optimistična glede nadaljevanja sezone.«

M. Š.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava