DL: Če je voda oporečna - zakaj niso položnice nižje?

31.1.2016 | 14:00

DL: Če je voda oporečna - zakaj niso položnice nižje?

Pripomba našega bralca se nanaša na pitno vodo, ki to pogosto ni, plačujemo pa jo vseeno. Miro iz Novega mesta navaja občinski odlok, kjer piše, da je upravljavec javnega vodovoda dolžen zagotoviti zdravstveno ustreznost pitne vode. »Ker tega po skoraj vsakem dežju ne zagotavlja, me zanima, ali bodo na Komunali Novo mesto prizadetim uporabnikom znižali račun za porabljeno vodo, saj imamo zaradi tega dodatne stroške s prekuhavanjem.«

Vodja vodooskrbe na Komunali Novo mesto Istok Zorko odgovarja, da je odlok, ki ga navaja bralec, neveljaven, saj ga je lani nadomestil nov, ki pravi, da mora upravljavec zagotoviti oskrbo s pitno vodo »v skladu s predpisi, standardi in normativi, ki urejajo pitno vodo in oskrbo s pitno vodo«.

»Ne glede na vsebino členov in pravilnikov pa ostaja dejstvo, da se voda obarva ob vsakem večjem deževju in da trenutno ni druge možnosti kot objava preventivnega ukrepa o obveznem prekuhavanju. Rešitev je izgradnja vodarn z ustrezno filtracijo vode, ki se začenja v letošnjem letu, dokončanje pa predvidevamo v začetku leta 2017,« pravi Zorko in dodaja, da povišana motnost vode za Komunalo pomeni dodatno delo in stroške, ki nastanejo zaradi obveščanja uporabnikov, izpiranja cevovodov in dodatnih vodnih analiz, zato »ne moremo razmišljati o znižanju cene«.

Članek je bil objavljen v 43. številki Dolenjskega lista, 29. oktobra 2015 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

31.1.2016Oceni Funkcionalna pismenost 

"...je upravljavec javnega vodovoda dolžen zagotoviti zdravstveno ustreznost pitne vode...". Se bosta oba morala naučiti brati in razumeti, tako "Miro", kot Zorko. Motnost vode nima nobene zveze s zdravstveno oporečnostjo, ampak samo z izgledom. Pa star ali nov pravilnik....

31.1.2016Oceni Butko 

Kot sem jaz videl v tem odloku, je cena vodarine!!! ( ne vode) strošek dela vzdrževanja dobave in energije. Cena vode sploh ni nikjer omenjena, torej je voda brezplačna in ne more biti cenejša kot nič, če se sploh ne zaračuna. Strošek dobave pa tudi ne, saj ne določa cene dobave kvalitetne ali nekvalitetne, vsako je traba dostaviti do pipe.

1.2.2016Oceni voda 

Kako je lahko voda motna? Je Kekec obljubil, da ne bo več, ko bo on spet v občinski vladi. Zdaj je - podžupan, direktor Komunale SDS-ov človek. O čem vi to zdaj tu govorite?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava