Zlata medalja za Romana Blatnika v Zagrebu

1.12.2015 | 09:30

Zlata medalja za Romana Blatnika v Zagrebu

Triatlon je poznan večinoma kot letni šport. Obstajajo pa še druge različice, ki so primerne času, sestavljene iz drugih športnih panog. Poleg zimskega triatlona je poznan tudi veslaški triatlon. Kot prva panoga je na vrsti veslanje na veslaških ergometrih v pokritih športnih prostorih, nato sledi prehod na gorska kolesa in na koncu še tek.

Športna zveza Zagreba je minulo soboto v sodelovanju z veslaškim klubom Trešnjevka in OKI timom na obali reke Save organizirala že tradicionalno tekmovanje.

Veslanje ima v Zagrebu že dolgo tradicijo in temu primerno je število veslaških klubov in njihovih članov. Treninge kombinirajo tudi z drugimi športi, zato je bil tudi odziv na to tekmo kar množičen.

Preko 100 tekmovalcev, tako posameznikov, kot ekip, je v hladnem jesenskem jutru po objavljeni startni listi začelo s tekmovanjem.Na veslaškem simulatorju - ergometru Concept 2 je bilo treba premagati 6 km razdaljo, nato z gorskim kolesom 8,6 km po nasipu in preko mostov reke Save, ter za konec še 3,8 km teka po isti trasi.

Kljub pomanjkanju veslaškega treninga in temu sorazmernega zaostanka za vodilnimi (2 minuti) je član Triatlon kluba Novo mesto veteran Roman Blatnik uspel na kolesu ter nato teku nadoknaditi zaostanek. Uspel mu je silovit finiš in za par sekund prehiteti do takrat vodilne v kategoriji. Zmaga in zlata medalja je bila nagrada za borbenost do kraja.

R. B.
foto: J. K.

Galerija

_ozagreb (1)
_ozagreb (2)
_ozagreb

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava