Žiga Suša in Nastja Galič ponovno državna prvaka Slovenije v karateju

30.11.2015 | 08:15

Žiga Suša in Nastja Galič ponovno državna prvaka Slovenije v karateju

V soboto, 28. 11. 2015, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klub Kozjansko in Obsotelje v Športni dvorani Podčetrtek odlično organizirala Mladinsko državno prvenstvo za leto 2015 v katah in borbah za posameznike v starostnih kategorijah: najmlajši, malčki, dečki, mlajši kadeti, kadeti, mladinci in mlajši člani do 21 let. Karate klub Brežice je zastopala 16-članska delegacija karateistov, spremljali so jih vsi njihovi trenerji in predsednik kluba.Karateisti so domov prinesli kar 9 odličij, državna prvaka pa sta ponovno postala Nastja Galič med katašicami do 21 let in Žiga Suša med borci – dečki do 35 kg. Državna podprvaka pa sta postala Luka Cicvarić v konkurenci kate najmlajši ter Simon Hribar v borbah mladincev nad 76 kg.

Poleg dveh zlatih in dveh srebrnih medalj so Brežičani osvojili še 5 bronastih odličij in aplavze za številne odlične nastope, ki tokrat še niso prinesli odličja. S prikazanim trudom na treningih in zavzetostjo pa bodo v prihodnje tudi ostali stali na stopničkah med najboljšimi.

Luka Cicvarić je nastopil med najmlajšimi kataši in v treh kolih s svojim nadpovprečnim znanjem in veliko psihično stabilnostjo posegel po srebrnem odličju, navkljub dejstvu, da je bil ves teden podobno kot naša najboljša katašica in reprezentantka Slovenije Nastja Galič na »bolniškem dopustu«.

Hkrati z Luko so v kategoriji malčice do 10 let nastopile Maja Lakner, Saša Petković, Sara Marija Lavrič in Tjaša Petković. Ker je večina med njimi pred kratkim dopolnila 8 let in so prestopile v močno in številčno konkurenco, v kateri bodo nastopale še skoraj celi dve leti, so jim tokrat bolj izkušene tekmice preprečile najvišje uvrstitve. Še najbolje se je izšlo Sari Mariji Lavrič, ki jo je nasprotnica potegnila v repasaž, kjer je Sara po štirih kolih osvojila odlično peto mesto.

Med dečki do 12 let sta v katah in v borbah nastopila Žiga Suša in David Matija Lavrič. Tokrat v katah nista uspela pokazati vsega svojega talenta, zato pa sta blestela v borbah dečkov do 35 kg. Žiga je suvereno s prikazom ogromnega znanja in talenta v treh kolih zmagal in zasluženo osvojil prvo mesto in prvi velik pokal za KK Brežice. Njegov uspeh je dopolnil vse boljši David Matija Lavrič, ki je pokazal velik napredek in veliko borbenosti ter tako v isti kategoriji osvojil tretje mesto in bronasto odličje.

Med deklicami do 12 let sta nastopili Ela Petan v katah in borbah ter Ana Sever v borbah. Ela je najprej nastopila v katah, kjer je svojo prvo kato izvedla perfektno, sodniki pa so ocenili, da bi morala delati malo bolj počasi in ji niso dovolili v boj za medalje, kamor pa se je izredno suvereno prebila v kategoriji borbe deklice do 40 kg. V močni konkurenci 31-ih bork se ji je uspelo prebiti na tretje mesto in osvojila je bronasto odličje. Ana Sever je tekmovala v konkurenci deklic nad 40 kg in prvo borbo izgubila, v drugi, ko se kje borila za bronasto odličje, pa je kljub veliki borbenosti in zavzetosti borbo v zadnjih sekundah izgubila in se morala zadovoljiti s petim mestom.

Hana Suša, naša mlada reprezentantka, ki je nastopala v kategoriji mlajših kadetinj tako v katah kot v borbah, pa ta dan ni imela sreče in se ni uspela uvrstiti v boj za medalje. Izkušena Hana je odlična karateistka in bo svojo priložnost iskala že čez teden dni v Trbovljah in kasneje na balkanskem prvenstvu v Dubrovniku, kamor bo v okviru slovenske reprezentance odpotovala skupaj s svojima klubskima kolegicama Nastjo Galič in Nino Zupančič.

Med kadetinjami je v katah nastopila Nika Omerzo, ki je uspela priti kar skozi tri kroge tekmovanja v res močni konkurenci. Nazadnje je pristala tik pod stopničkami na odličnem petem mestu in z željo, da bo že na naslednjih tekmah segla tudi po medalji. Nika je zelo pozitivna tekmovalka in je lep zgled za tovarištvo in pomoč mlajšim karateistom na tekmi.

Kot zadnja med kataši je nastopila Nastja Galič v kategoriji do 21 let. Kljub temu, da jo je ves čas od povratka iz SP v Indoneziji mučila močna trebušna viroza, je kot izkušena in vrhunsko pripravljena reprezentantka uspela gladko brez izgubljene točke priti do finala in zlatega odličja ter naslova državne prvakinje med mlajšimi članicami za leto 2015. Nastji gredo vse čestitke, da se je tekme sploh udeležila in v stilu Petre Majdič z zimskih OI dala vse od sebe in celo zmagala.

Med borci je v kategoriji mlajši kadeti do 45 kg nastopil neustrašni Dejan Debelak.Med osmimi konkurenti je posegel po bronastem odličju in dokazal, da lahko nanj računamo vedno in da je resen kandidat tudi za zmage na največjih tekmovanjih.

Ob koncu so se borili še naši mladinci, in sicer Nina Zupančič v kategoriji mladink do 53 kg, Kaja Omerzo v kategoriji mladink nad 59 kg in Simon Hribar v kategoriji mladincev nad 76 kg. Nina in Kaja sta se na državno prvenstvo močno in dobro pripravili in sta pokazali napredek ter obe osvojili odlični tretji mesti ter bronasti odličji. Za preboj v finale jima je zmanjkalo nekoliko več samozavesti za bolj uspešne zaključke napadov, na čemer bosta s svojimi trenerji delali v prihodnje. Simon Hribar pa je po izjemnem pripravljalnem obdobju presenetil z odlično borbo in zmago v polfinalu in zelo konkurenčno borbo v samem finalu, kjer je zlato odličje izgubil za las z rezultatom 0 : 1. Simon in njegova trenerska ekipa je bila kljub vsemu navdušena nad razpletom in Simonu so ob nadaljnjem delu in trudu ob njegovem velikem talentu odprta vsa vrata do slovenske reprezentance in udeležbe na najvišjih tekmovanjih v članski konkurenci.

Najpomembnejša tekma za večino tekmovalcev je za nami. Karate klub Brežice se zahvaljuje vsem staršem, sorodnikom, članom, trenerjem, donatorjem in sponzorjem, ki so kakorkoli prispevali v tem letu, da je naše delo obrodilo sadove, še posebej pa zahvala Občini Brežice, HESS d.o.o., Elmont d.o.o., Sipro d.o.o., NEK d.d., Mipo d.o.o., Šetinc d.o.o. ter ETRŠ Brežice, brez katerih ves ta uspeh ne bi mogli doseči. Hvala za zaupanje!

Vse tekmovalce čaka naslednji teden udeležba na najstarejšem turnirju v tem delu Evrope, 43. Trbovlje OPEN, kjer se bodo lahko v močni mednarodni konkurenci povzpeli še stopničko višje.

KIK Brežice

Galerija

_zkarate (1)
_zkarate (10)
_zkarate (11)
_zkarate (12)
_zkarate (13)
_zkarate (14)
_zkarate (15)
_zkarate (16)
_zkarate (17)
_zkarate (18)
_zkarate (19)
_zkarate (2)
_zkarate (20)
_zkarate (3)
_zkarate (4)
_zkarate (5)
_zkarate (6)
_zkarate (7)
_zkarate (8)
_zkarate (9)
_zkarate

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava