VIDEO: Brestanica – »bogat grad« (Rajhenburg)

28.11.2015 | 09:30

VIDEO: Brestanica – »bogat grad« (Rajhenburg)

Turistično društvo Brestanica je sobotni večer (21.11.) v kavarni gradu Rajhenburg posvetilo domačemu kraju in spominom znanih krajanov na Brestanico. Po izdaji fotomonografije o domačem kraju so namreč premierno predstavili tudi nov promocijski spot, s katerim želijo v Brestanico, ki poleg gradu Rajhenburg ponuja tudi številne druge zaklade kulturne in naravne dediščine, tradicionalne dogodke in prireditve, možnosti aktivnega oddiha in podobno, privabiti še več domačih in tujih turistov.

Svoje spomine in pogled na domači kraj danes so uvodoma skupaj z Žigo Kumpom delili igralka in prejemnica Boštnikovega prstana Olga Kacjan, svetovni in olimpijski prvak v metu kladiva Primož Kozmus in magistrski študent igre Nik Škrlec, svoje vezi z Brestanico pa je delila tudi Bernarda Žarn. Po besedah tako Olge Kacjan, ki je sicer že dve leti v pokoju, kot tudi mladega domačega igralca Nika Škrleca se oba rada vračata v Brestanico, v kateri bosta, kot sta obljubila domačinom, z veseljem pomagala prihodnjim rodovom igralk in igralcev. Primož Kozmus, ki se je v domači kraj vrnil in skupaj z ženo Majo že nekaj let vodi hostel, pa bo na gradu Rajhenburg v začetku decembra odprl stalno razstavo svojih medalj svojih največjih uspehov.

Potem ko so skozi celo preteklo leto člani TD Brestanica zbirali material o ključnih točkah bogate kulturne in naravne dediščine Brestanice, njenih ljudeh in dogodkih, ter ustvarjali, so številnim zbranim obiskovalcem ob zaključku predstavili nov promocijski spot, delo člana društva in domačina Boštjana Colariča. Kot je poudarila predsednica Turističnega društva Brestanica Vesna Butkovič, je to nov pomemben korak prepoznavnosti Brestanice.

V. B.

Galerija

_rajhenburg (1)
_rajhenburg (10)
_rajhenburg (11)
_rajhenburg (12)
_rajhenburg (13)
_rajhenburg (14)
_rajhenburg (15)
_rajhenburg (2)
_rajhenburg (3)
_rajhenburg (4)
_rajhenburg (5)
_rajhenburg (6)
_rajhenburg (7)
_rajhenburg (8)
_rajhenburg (9)
_rajhenburg

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

28.11.2015Oceni franci 

Vse čestitke, Rajhenburčani.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava