Fakulteta za zdravstvene vede NM in naj klinične mentorice

26.11.2015 | 13:40

Naj klinične mentorice

Naj klinične mentorice

V torek, 24.11.2015, je na Fakulteti za zdravstvene vede Novo mesto potekalo strokovno izobraževanje za klinične mentorje »Klinični mentor – pomemben člen v izobraževanju diplomatov zdravstvene nege«. Udeležilo se ga je kar 180 udeležencev, kliničnih mentorjev iz različnih učnih zavod (bolnišnic, domov starejših občanov, zdravstvenih domov) širše Dolenjske, Bele krajine, osrednje Slovenije, Posavja in Štajerske. Program srečanja je povezovala Andreja Draginc, mag., pred., vodja kliničnega usposabljanja na Fakulteti za zdravstvene vede Novo mesto. Klinične mentorje je pozdravila in nagovorila doc. dr. Nevenka Kregar Velikonja, dekanica fakultete.

V prvem delu srečanja nas je doc. dr. Vislava Globevnik Velikonja, spec. klin. psih. Iz UKC Ljubljana seznanila, kako se soočiti s kriznimi situacijami in stresom v kliničnem okolju, dalje nam je Vesna Zupančič, mag., pred. predstavila socialno pedagoški pristop k študentu v krizi. S strani kliničnih mentorjev iz Splošne bolnišnice Novo mesto, Doma starejših občanov Črnomelj in Zdravstvenega doma Krško je bilo predstavljeno klinično usposabljanje v njihovih učnih zavodih ter podana dejstva in predlogi za izboljšavo kliničnega usposabljanja. Študentki Tjaša Kladnik in Helena Bobik sta predstavili svoje izkušnje s kliničnega usposabljanja v tujini.

Ob koncu smo podeli priznanja za naj klinične mentorje po izboru študentov. Priznanje za naj klinično mentorico v bolnišnicah je prejela Stanka Bojanc iz Splošne bolnišnice Novo mesto. Priznanje za naj klinično mentorico v zdravstvenih domovih je prejela Marinka Nagode iz Zdravstvenega doma Črnomelj. Priznanje za naj klinično mentorico v domovih starejših občanov pa je prejela Marija Štepec iz Doma starejših občanov Grosuplje. Vsem prejemnicam priznanj iskreno čestitamo!

Andreja Draginc
Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto

Galerija

c-zdr (01)
c-zdr (02)
c-zdr (03)
c-zdr (04)
c-zdr (05)
c-zdr (06)
c-zdr (07)
c-zdr (08)
c-zdr (09)
c-zdr (10)
c-zdr (11)
c-zdr (12)
c-zdr (13)
c-zdr

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava