Predstavitev VDC-ja Novo mesto in ideje medgeneracijskega parka, pred lekarno Novak na Novem trgu Novo mesto

15.10.2015 | 11:00

Ob praznovanju 650 - letnice Novega mesta vas vabimo na PREDSTAVITEV VDC-ja Novo mesto in IDEJE NOVOMEŠKEGA MEDGENERACIJSKE PARKA,

ki bo v četrtek, 15. oktobra 2015 ob 11.00 uri na Novem trgu (pred lekarno Novak).

Spoštovani,

V okviru praznovanj ob 650 letnici ustanovitve Novega mesta, se bomo so - meščanom predstavili tudi uporabniki Varstveno delovnega centra Novo mesto – odrasle osebe z motnjo v telesnem in duševnem razvoju. Tako kot ostali prebivalci mesta, namreč tudi mi soustvarjamo utrip in življenje v mestu na okljuku Krke.

Z vami se bomo srečali 15.10.2015 med 9:00 in 12:00 uro v pasaži poslovnega centra na Novem trgu. Predstavili vam bomo življenje in ustvarjanje v našem zavodu, še posebej pa bi someščanom želeli predstaviti idejo o ustanovitvi medgeneracijskega parka, ki bi mestu prinesel redko priložnost za druženje marginalnih skupin, otrok in dobro mislečih prebivalcev.

Naravna lega treh inštitucij – Doma starejših občanov, Varstveno delovnega centra in Osnovne šole Šmihel, ter možnosti, ki jih ponuja veliki travnik v neposredni bližini, sami narekujejo idejo o ustanovitvi parka, kjer bi se v naravnem okolju lahko spontano družili otroci, ostareli meščani in osebe z motnjo v telesnem in duševnem razvoju. Park bi zasnovali tako, da bi ponujal možnost skupnega vrtnarjenja v učilnicah na prostem, sprehode, rekreacijo, posedanje na klopcah, učenje in izmenjavo izkušenj; s tem pa bi pomembno prispeval tudi k podiranju družbenih pregrad in k zbliževanju različnih generacij in odrinjenih skupin prebivalstva. Park bi bil darilo našemu mestu, saj bi bil odprt tudi za ostale meščane.

Ker je zemlja na kateri bi stal park do leta 2022 še v zakupu, segajo naše želje v čas, ko bo zakup sproščen in bo projekt možno uresničiti. Obdobje do takrat pa bi želeli nameniti pripravi idejne zasnove in načrtov za njegovo postavitev, ter zbiranju sredstev za realizacijo projekta.

Zato vam bomo hvaležni, če se boste dogodka udeležili in nam tako tudi vi pomagali pri širjenju naše ideje.