Zgodovinska zmaga Sevnice v Litiji

10.10.2015 | 09:20

Zgodovinska zmaga Sevnice v Litiji
Zgodovinska zmaga Sevnice v Litiji

»V zgodovini ni logike« (Pierre Fournier) - Poznavalcem futsala, še zlasti pa navijačem in podpornikom KMN Potočje projektiranje Sevnice, je fraza »litijski mrk« znana. KMN Potočje projektiranje Sevnica v vsej svoji zgodovini v okviru tekmovanja v 1. SFL, torej v članski konkurenci, iz Litije ni prišel neporažen. Haklerji iz Litije so, ne glede na raven rivalstva, redno zmagovali tekme proti nasprotniku iz Sevnice.

V prejšnjih sezonah smo videli, kako je v Sevnici zrasla ekipa, ki je logiko porazov v Litiji najprej prekinila v mladinskih kategorijah, dne 08.10.2015 pa so mladci postali možje in prekinili eno najbolj neugodnih tradicij v 1. SFL.

KMN Potočje projektiranje Sevnice je na tekmi 5. kola 1.SFL v Litiji z 1:2 premagala domačo ekipo FC Litija, pri čemer je zadetek za domače dosegel Tine Šturm, za Sevnico pa je najprej zaostanek izničil neuničljivi vodja na igrišču, zimzeleni Nenad Kurtič, zgodovinsko zmago pa je Sevnici prinesel predstavnik mlade garde, Irnes Škorić.

Rezultat predstavlja majhen obliž na rane več generacij sevniškega futsala, zagotovo pa prinaša dobre obete za prihodnje tekme v 1.SFL, kjer KMN Potočje projektiranje Sevnica ohranja visoke ambicije.

Jože Gačnik, trener KMN Potočje projektiranje Sevnica:

»Nepopisno sem vesel. To je bila ena najtežjih tekem. Igrali smo proti ekipi, ki sodi v sam vrh. Boljši smo bili že v prvem polčasu, a nismo zadeli. Domačin je povedel, v drugem polčasu pa smo se jih lotili s presingom. Poravnali smo, potem pa nadaljevali s tako igro. To je bila najboljša igra v tej sezoni, premagali pa smo ekipo, ki je višje uvrščena kot mi.«

Postava Sevnice:

Denis Govekar, Sebastijan Drobne, Domen Krnc, Uroš Martić, Irnes Škorić, Žan Gregl, Dragan Petrović, Robi Glavan, Luka Koprivnjak, Marko Račič, Matej Zakšek, Nenad Kurtić, Jan Mlakar ter Jan Nečemer.

Naslednji vikend ni tekem v 1. SFL. Se pa zato igra osmina finala pokala Terme Olimia, kjer se bodo projektanti v Rogaški Slatini pomerili z državnim prvakom Dobovcem.

KMN Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava