Ribničanke spet na vrhu v Evropi

8.10.2015 | 08:55

Ribničanke spet na vrhu v Evropi
Ribničanke spet na vrhu v Evropi

Od 2. 10. do 4. 10. 2015 je v Italiji, v mestu Lignano Sabbiadoro, potekalo 19. evropsko prvenstvo mažoret in twirl tehnike zveze NBTA EU. Kot lanskoletne dvakratne evropske prvakinje so se Ribničanke tudi letos junija kvalificirale na evropsko prvenstvo s kar 6 koreografijami v različnih kategorijah. 35 deklet je pod mentorstvom Jane Rus in Sabine Ivančič pridno treniralo vse leto. Svoje znanje pa so utrdile konec poletja še na 3-dnevnih pripravah v Fari. Zato so pripravljene in željne novih izkušenj v petek, 2. 10. 2015 skupaj z navijači odpotovale v Italijo.

Ribničanke so imele letos težko nalogo, a so ubranile naslov evropskih prvakinj in uresničile svoje sanje. Enkrat so stale tudi na srebrnih stopničkah, dvakrat na 4. mestu, enkrat ne 6. mestu in enkrat 7. mestu.

Letos so imele težko nalogo, kajti po lanskoletnih uspehih so čutile kar rahel pritisk, ubraniti kakšnega od lanskih uspehov. Vendar uspelo jim je. Ribničanke so Evropi dokazale, da ne obvladajo le plesa s palico, vendar tudi korakanje. V najbolj zahtevni, precizni kategoriji Parade corps senior, so se članice Društva mažoret in plesalcev Ribnica povzpele na 1. mesto. Tudi mlajša skupina je letos navdušila z zgodbo o Alici iz čudežne dežele. Očarala je sodnike in postale vice prvakinje. V kategoriji Traditional corps senior so Ribničanke dosegle 4. mesto v težki konkurenci.

Medalje pa so pristale tudi v rokah soliske Anje Oblak in dueta Špele Šolaja in Maruše Košmrlj. Anja je v težki konkurenci solistk očarala z zgodbo o realnosti našega planeta in varovanja le-tega in dosegla odlično 4. mesto, duet pa si je s hudomušno in življenjsko zgodbo marsikaterega poročenega para priplesal 6. mesto. Naš najmlajši duet Gala Bartol in Nadja Kordiš, ki se je na evropskem prvenstvu kot duet predstavil prvič, pa je v  zgodbi o lutki v svojih kategoriji zasedel 7. mesto in za las zgrešil medaljo.

V nepregledni množici med 1.300 nastopajočimi iz dvanajstih evropskih držav (Češka, Anglija, Norveška, Italija, Bolgarija, Romunija, Belgija, Slovenija, Francija, Nizozemska in Hrvaška, Kazahstan), so bile tudi članice Društva plesalcev in mažoret Ribnica.

»Več kot ponosna na moje punce. Vsem je bil poplačan trud in verjamem, da smo dobile nov zagon in energijo, da v tej smeri nadaljujemo. Naslednje evropsko prvenstvo 2016 bo v Angliji, v mestu Crawley in naša želja je, da se ga udeležimo tudi mi,«  jih je pohvalila predsednica društva Jurkovičeva.

Svet 24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava