Na poti zorenja - jubilej Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca

7.10.2015 | 09:55

Na poti zorenja - jubilej Doma upokojencev in oskrbovancev  Impoljca
Na poti zorenja - jubilej Doma upokojencev in oskrbovancev  Impoljca

Letos v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca obeležujemo 10. obletnico ustvarjanja življenja v skupnosti. Sodobne smernice za zagotavljanje potreb in pravic odraslih oseb s posebnimi potrebami so v deinstitucionalizaciji, v domačnosti, bližini, v ospredju je zaupen odnos, aktivna vloga, ustvarjalnost, sprejemanje lastnih odločitev. Način življenja in nudenje potrebnih storitev izhaja iz zavedanja o človekovi celovitosti in vpetosti v socialno okolje.

Ob letošnji obletnici se bo 8.10.2015 zgodil osrednji dogodek »Na poti zorenja«, ki bo potekal v Kulturnem domu v Boštanju. Dogodek bo odsev našega življenja, naših želja, hrepenenja, ciljev. S tem dogodkom, ki bo potekal v tednu duševnega zdravja, bomo podprli prizadevanja za rušenje predsodkov o duševni bolezni. Pridružujemo se sloganu »S predsodki v koš«.

Kraj dogodka ni izbran naključno, saj nas je ravno Krajevna skupnost Boštanj pred 10 leti prijazno sprejela medse. Dobri medsebojni odnosi in podpora krajanov nas je opogumila za nadaljnje korake in iz matičnega doma, iz DUO Impoljca, smo se preselili v še tri hiše, ki so postale naš novi dom.

Ta osrednji dogodek ni edini, s katerim obeležujemo obletnico. Skozi leto je potekala vrsta prireditev in srečanj v sodelovanju z lokalno skupnostjo (nekaj fotografij v fotogaleriji).

Uresničevanje ciljev življenja v skupnosti nas spodbuja k odpiranju novih poti in priložnosti. Pot zorenja nam je prinesla mnogo novih spoznanj o sebi in drugih. Vsak je zgodba zase in lepo je, kadar se te zgodbe prepletajo tako, da skupaj zorimo.

Sreča je, ko vidiš zadovoljne ljudi, ko veš, da lahko žalost , nemoč ali skrbi, ki jih prinaša življenje, razblini topla misel, pogled in vedenje, da nisi sam.

Za DUO Impoljca
Darja Cizelj

Galerija

Grad Žužemerk Soteska Stari grad 224
_IMG_0064 (2)
Na poti zorenja - jubilej Doma upokojencev in oskrbovancev  Impoljca
_Vrtec_Bo__tanj_2015_002
_Vrtec_Bo__tanj_2015_002__1_
_Vrtec_Bo__tanj_2015_002__2_
_WP_20150525_006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava