Utrinki prvega dne prvega pravljično pripovedovalskega festivala Belin

5.9.2015 | 08:20

Utrinki prvega dne prvega pravljično pripovedovalskega festivala Belin

Krško - Belin, pravljično pripovedovalski festival, ki se odvija v prvem šolskem vikendu, 4. in 5. septembra, je uspešno zaživel. V petkovem popoldnevu smo ga po uvodu glasbenikov iz krške glasbene šole krstili z iskanjem pravljičnih zakladov v zelenju krškega Mestnega parka, čemur so sledile ljudske pravljice, povezane z najdenimi predmeti in so jih otrokom, zbranim v krogu pod krošnjami, pripovedovale Katja Puntar, Tadeja Pungerčar in Kaja Blazinšek. Po krašenju čarobnih piškotov, ki so pričarali res barvite nasmehe, so člani Društva gluhih in naglušnih Posavja Krško uprizorili pravljico Drevo ima srce, za tem pa so se otroci navduševali nad pravljičnimi kockami ter nekateri nad pravljično plesno delavnico. Breda Podbrežnik Vukmir, Ivanka Učakar in Irena Cerar, znane in izkušene pripovedovalke, so večer zaključile s pripovedovanjem slovenskih ljudskih zgodb za odrasle.

V soboto, 5. septembra, se prav tako obeta zanimivo festivalsko dogajanje. Ob 16. uri bomo začeli z izdelavo pravljične knjige in še eno ustvarjalno delavnico na temo slišane pravljice, ob 18.30 s pripovedovanjem svetovnih ljudskih pravljic za odrasle ter ob 19.30 dogajanje glasbeno zaključili z nastopom skupine Mascara.

S festivalom, ki je nastal kot plod sodelovanja Valvasorjeve knjižnice Krško in Katje Puntar, predsednice društva Fabularij, želimo prispevati predvsem svoj delež k ohranjanju ljudskega izročila in živega, osebnega pripovedovanja. Obenem pa oživiti staro mestno jedro in okrepiti medgeneracijsko druženje.

Pokrovitelj festivala je Občina Krško, izvedbo pa sta finančno podprli tudi podjetji Krka in Elmont.

Urška Lobnikar Paunović, direktorica
Valvasorjeva knjižnica Krško

Galerija

_belin (1)
_belin (10)
_belin (11)
_belin (12)
_belin (13)
_belin (14)
_belin (15)
_belin (16)
_belin (17)
_belin (18)
_belin (19)
_belin (2)
_belin (20)
_belin (3)
_belin (4)
_belin (5)
_belin (6)
_belin (7)
_belin (8)
_belin (9)
_belin

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava