DL: Pomembna pridobitev za golfiste

5.9.2015 | 10:30

Otvoritev golf igrišča na Blatu je spremljala tudi dobrodelna akcija, zbrana sredstva bodo namenili Mihi oz. Lanu Gašperinu (na sredini) za nadaljevanje njegove uspešne športne poti. (Foto: J. S.)

Otvoritev golf igrišča na Blatu je spremljala tudi dobrodelna akcija, zbrana sredstva bodo namenili Mihi oz. Lanu Gašperinu (na sredini) za nadaljevanje njegove uspešne športne poti. (Foto: J. S.)

Na golf vadišču na Blatu pri Trebnjem je v zadnjem letu nastajalo igrišče za kratko igro. Postavili so namreč pet dodatnih umetnih zelenic in tako skupaj s pravo zelenico dobili igrišče s šestimi luknjami in 12 »udarjališči«, s čimer so dopolnili tukajšnjo infrastrukturo za vadbo tega športa na vseh nivojih: za začetnike, otroke in izkušene golfiste.

Igrišče, na katerem je po novem možna tako vadba kot tudi igra, imajo pa tudi zelenico za vadbo t. i. patanja, je veliko približno 2,5 hektara. »Glede na finančne možnosti smo iz vadišča uredili igrišče za kratko igro, kajti tovrstna igra je v golfu najpomembnejša, tudi za vadbo otrok,« razlaga lastnik in vzdrževalec igrišča Tone Zaletel, sicer član golf & country kluba Trebnje. »To je velika pridobitev za klub, za naš kraj in za občino Trebnje,« dodaja.

»Z igriščem smo trenutno zadovoljni, a kakor čas teče naprej, bodo tudi naše želje postale večje in se bomo trudili, da bomo tudi kaj več naredili, kot smo do zdaj,« pa pravi predsednik golf & country cluba Trebnje Ralf Pančur. Klub so ustanovili leta 2001, trenutno ima 32 članov. »Igrišče, ki smo ga uredili, nam je v veliko pomoč pri vzgoji mladih golfistov, saj veliko delamo z otroki – od predšolskih do šolskih. Doslej smo imeli težave, ker so naši mladi golfisti odhajali v druge klube, zdaj pa bi jih radi obdržali v domačem klubu,« še pravi Pančur in dodaja, da bi tako zrasel tudi tukajšnji klub.

Šola golfa deluje že približno deset let, v povprečju je vanjo vključenih okrog 50 otrok iz vse občine. Dejavni so namreč na vseh osnovnih šolah oz. podružnicah, kjer izvajajo interesno ali izvenšolsko dejavnost, ob četrtkih imajo vadbo še na golf igrišču, pojasnjuje vodja šole golfa Matjaž Lavrih. Zanimanje za ta šport načeloma raste, še ocenjuje Lavrih, čeprav ima igranje golfa še nekoliko predsodkov, opozarja Pančur in dodaja, da jih vendarle uspešno premagujejo in ustvarjajo nov potencial.

Sobotno otvoritev igrišča je sicer spremljala tudi dobrodelna akcija, s katero so podprli ljubitelja golfa, Miho Gašperina, ki trenutno čaka na presaditev srca. Zbrana sredstva so tako namenili Mihi oziroma njegovemu sinu Lanu Gašperinu, prav tako mlademu golfistu, ki se s tem športom ukvarja že osem let, da bi mu pomagali pri nadaljevanju njegove uspešne športne poti. »Postajam vedno boljši, več treniram, hodim tudi v tujino, kar mi zelo veliko pomeni,« pravi Lan, ki mu je dobrodelni turnir poleg pomoči pri nadaljnji športni poti veliko pomenil  kot pomoč družini in očetu pri nadaljnjem zdravljenju.

Članek je bil objavljen v 22. številki Dolenjskega lista, 4. junija 2015

J. Sinur

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava