namig za premik

Dobrodelna akcija "Za vesel šolarjev korak", pred Knjižnico Mirana Jarca

1.9.2015 | 15:00

Šolsko leto je naokoli in v polnem zamahu so že priprave na novo izobraževalno obdobje. Za marsikatero družino je to velik, zahteven in tudi stresen projekt. Kupiti je treba učbenike, delovne zvezke, torbo in ostale šolske potrebščine. Prav tako tudi oblačila in obutev. Kje je šele denar za malico, zavarovanje in ostale izdatke, povezane s šolo … Mnoge družine se soočajo s socialno krizo, ki jih vodi v stisko, nelagodje, žalost ali celo obup … Vse to pa vpliva tudi na otrokovo samopodobo, njegovo lastno vrednost in identiteto, kar se odraža v njegovem razumevanju sveta in življenja.

Tudi zato se v Ženskem forumu ZZD že nekaj let zapored v takem času odločimo za projekt, s katerim želimo ponuditi roko pomoči potrebnim. Tako bomo v torek, 1. septembra 2015, na zgornji ploščadi pred Knjižnico Mirana Jarca od 15. do 18. ure članice omenjenega združenja zbirale šolske potrebščine, ki jih boste za šolarje v stiski podarili tisti, ki vam je mar zanje. Zbiramo zvezke, barvice, pisala in ostale šolske potrebščine, šolske nahrbtnike in torbice …

Vse zbrano bomo namenile – kot rečeno – pomoči potrebnim otrokom, da bo tudi njihov korak v šolo brezskrben, vesel in sproščen. Takega si namreč prav vsi tudi zaslužijo.

Pridružite se nam pri trudu za lepši šolarjev vsakdan.

Ženski forum ZZD

‹ nazaj