Borut Pahor in Nikolaj Dragoš, najstarejši Slovenec

27.8.2015 | 14:45

Borut Pahor in Nikolaj Dragoš, najstarejši Slovenec
Borut Pahor in Nikolaj Dragoš, najstarejši Slovenec

Predsednik Republike Slovenije se je včeraj udeležil praznovanja 108. rojstnega dne Nikolaja Dragoša, najstarejšega Slovenca. Gospod Dragoš je še vedno zelo aktiven, saj vsako jutro prebere časopis, piše pesmi in bere knjige. V svojem stotem letu je napisal avtobiografijo. Ob praznovanju letošnjega visokega jubileja pa si je zaželel, da v goste povabi tudi predsednika republike. Njegovega iskrenega povabila predsednik Pahor ni mogel zavrniti.

Uvod v kulturni program je z besedami iskrene zahvale predsedniku republike napravila Jera Grobelnik, direktorica Doma upokojencev Center Tabor - Poljane, ki bo naslednje leto praznoval petdeset let in v katerem gospod Dragoš biva zadnjih sedem let. V imenu vseh stanovalcev se je zahvalila predsedniku Pahorju za obisk in izrazila željo, da bi se v njihovi družbi prijetno počutil in zaznal utrip življenja njihovega doma. Kulturni program so pripravili stanovalci doma, združeni v pevski zbor doma upokojencev, Jožica Martinec pa je recitirala pesem Majski pozdrav, in jo posvetila slavljencu gospodu Nikolaju.

Prisrčne pozdrave vsem stanovalcem, predvsem pa iskrene čestitke jubilantu je v svojem imenu in v imenu države izrekel predsednik republike: »Gospod Dragoš, želim vam veliko zdravja, hudomušnosti, optimizma in vere v življenje. Želim vam dolgega življenja.« Predsednik Pahor je tudi razkril nekaj podrobnosti iz njunega pogovora, saj je gospod Dragoš izkoristil vsako priložnost za pomenek s predsednikom: »Ste bistrega duha. Ob prihodu ste me takoj povprašali, kako gledam na aktualne razmere v državi, predvsem pa vas je zanimalo moje mnenje o begunski krizi. V veliko veselje mi je srečati nekoga, kot ste vi, ki tako veder in poln optimizma zre v prihodnost z dobrimi željami ne le zase, ampak tudi za ljudi okrog sebe,« je nagovor zaključil predsednik Pahor in slavljencu, po rodu Belokranjcu, podaril Zlato semiško penino ter osebno poslanico z željo, da se prihodnje leto ponovno srečata. Gospod Dragoš se je predsedniku republike zahvalil za obisk in zbranim predstavil svoj pogled na iskanje sreče: »Rojen sem bil kot deveti otrok. Sojenica mi je ob rojstvu dejala, da mora deveti otrok sam iskati srečo. Iskal sem jo povsod, a moje sreče ni bilo nikjer. Iskal sem daleč naokrog, ko sem le srečal svojo damo in si rekel: Tu je moja sreča. Srečo je potrebno držati,« je simpatično anekdoto zaključil jubilant Nikolaj Dragoš.

Urad predsednika republike
foto: STA/Daniel Novakovič

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

27.8.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni senca 

Semiška penina. Sicer nisem pristaš predsednika, pa vendar, tokrat je s Semiško penino zadel. Čestitke gospodu Dragošu. Semiška penina je vredna slavljenca.

27.8.2015–2     + (0)     – (2)     Oceni  Mujo 

Ti si najbrž levičar?

28.8.2015Oceni sorodnica- daljna 

Vse najboljše za visok jubilej.

28.8.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni senca 

@Mujo. In kaj ima Semiška penina z levičarji? Semiška penina je enostavno najboljša. prepričan sem, da jo pijejo levi in desni in vsi ostali, ki vedo kaj je dobra penina.

2.9.2015Oceni Mujo 

A si levičar?

2.9.2015Oceni Mujo 

Saj to ni nič preveč takega.Tudi če priznaš. Ljudje smo pač različni.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava