Tudi z Odprto kuh'no oživeli črnomaljsko mestno jedro

25.8.2015 | 12:40

Tudi z Odprto kuh'no oživeli črnomaljsko mestno jedro
Tudi z Odprto kuh'no oživeli črnomaljsko mestno jedro

Festival Črnfest je minuli vikend postregel s vsebinami, ki so v Črnomelj zvabile prav vse generacije Belokranjcev. Dogajanje jev petek končno gostil grajski atrij, kar je omogočilo belokranjskim skupinam 2B in Samorog ter srbski skupini Straight Mickey and the Boyz edinstveno kuliso za glasbeno ustvarjanje. Dodano vrednost festivalu, ki je »dober za vse« je vsekakor ponudila tudi belokranjska odprta kuh'na, ki je služila kot uvod v koncert Ramba Amadeusa.

Navdušila je predvsem kulinarična domislica Kluba belokranjskih študentov, kajti odprto kuh'no je obiskala zavidljiva množica ljudi, ki so ob sončnem vremenu nad Črnomljem uživali v dobrotah belokranjskih gostincev in dobrem vinu. Ko se je sobotni dan prevesil v noč je na oder grajskega atrija stopil Rambo Amadeus, prvo ime glasbene avantgarde balkanskega polotoka. Veliko povpraševanje po vstopnicah je obetalo odličen večer. Zbrana množica je na koncertu uživala v družbeno kritičnih skladbah, ki oboževalcev nikdar ne razočarajo.

S tem se je Črnfest prevesil v svojo drugo polovico. V tem tednu bo za smeh poskrbel Pižama s svojimi 50 odtenki njive, najmlajši se bodo zabavali s klovnom Jako, v četrtek bo na sporedu filmska projekcija. Konec tedna pa bo obarvan športno-glasbeno. V petek se obeta jazz večer s Prismojenimi profesorji Bluesa in Rok Zalokar triom, v soboto pa bo popoldanski turnir v ulični košarki Belokranjce ogrel za večerni zaključek festivala s skupinama Psihomodo Pop in Red Hot Chilli Peppers Tribute Band.

Tilen Lamut
foto: Jan Kocjan

Galerija

_crnfest_petek (1)
_crnfest_petek (2)
_crnfest_petek
_crnfest_sobota (1)
_crnfest_sobota (10)
_crnfest_sobota (2)
_crnfest_sobota (3)
_crnfest_sobota (4)
_crnfest_sobota (5)
_crnfest_sobota (6)
_crnfest_sobota (7)
_crnfest_sobota (8)
_crnfest_sobota (9)
_crnfest_sobota

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava