Nastajanje filma Dora - od Šentjerneja do Kostanjka

8.8.2015 | 13:10

Nastajanje filma Dora - od Šentjerneja do Kostanjka

Little Rooster Productions je ekipa, ki želi zajeti in predstaviti vso lepoto, ki jo nosi posamezna zgodba in z njo začarati vsakega gledalca. Želimo, da je naša zgodba slišana. Polni energije, zagona in idej, pridno delamo na novih projektih. Eden izmed njih je kratki film Dora, ki smo ga v preteklih dneh snemali v Posavju in bližnji okolici. Film nastaja pod okriljem Little Rooster Productions, v sodelovanju z Barbar Studio, KCPT Šentjernej, JSKD Ljubljana in MC Krško. Scenarist in režiser filma je Rok Sanda, vlogo producenta pa je prevzel David Radej.

Nekaj besed o Dori

Dora je kratki film o študentki Katji, ki se srečuje z mnogimi težavami. Včasih ima občutek, da jo razume samo njena najboljša prijateljica - psička Dora. Dora je nikoli ne obsoja in ne verjame neumnim izjavam starokopitnih ljudi, ker je njena ljubezen do Katje močnejša od mnenja drugih. Ljudje vedno znova posnemamo množico, da ne bi izstopali in da drugi ne bi kazali s prstom na nas. Sploh vemo, da ravno zaradi tega nekomu nezavedno vzamemo srečo, dostojanstvo, morda celo smisel življenja?

Na snemanjih je super

Prvi trije snemalni dnevi so potekali od 24. do 26. julija 2015, četrti snemalni dan pa 31. julija 2015. Snemanja so potekala na štirih različnih lokacijah od Šentjerneja do Kostanjka. Vreme nam ni bilo ravno naklonjeno. Bilo nam je vroče, zmočil nas je dež, veter pa se je včasih poigraval z našo opremo. Kljub utrujenosti in vsem nevšečnostmi nam je uspelo snemanja uspešno izpeljati, ustvarjeni posnetki pa so odlični. Seveda to ne bi bilo mogoče brez super ekipe in vseh, ki so nam na kakršenkoli način pomagali – nam »posodili« svojo hišo ali pa nam polepšali dan z odličnim kosilom. Družbo so nam tokrat delale tudi živali – konji, psi in mačke, s katerimi smo se odlično ujeli. Veliko smo se smejali, včasih potočili kakšno solzo ali dve, bili smo živčni in tečni, predvsem pa smo trdno delali, včasih tudi do zgodnjih jutranjih ur. V mesecu septembru nas čaka še en snemalni dan, sedaj pa se bomo posvetili postprodukciji. Že komaj čakamo na končni izdelek. Na koncu lahko vse skupaj povzamem z besedami glavne igralke, Nike Devetak: »Ko se snema je super in to bi lahko delala res vsak dan!«.

Lepo povabljeni, da si ogledate in všečkate našo Facebook stran, kjer lahko pobližje spremljate dogajanje.

Mateja Gačnik, PR
Little Rooster Productions

Galerija

film-01
film-02
film-03
film-04
film-05
film-06
film-07
film-08
film-09
film-10
film-11
film-12
film-13

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava