Schengenfest 2015 - spet več kot 20.000 obiskovalcev?

27.7.2015 | 12:20

Foto: arhiv lokalno.si

Foto: arhiv lokalno.si

Schengenfest 2015 - spet več kot 20.000 obiskovalcev?

Ob Kolpi v Vinici se bo ta teden začel eden največjih glasbenih festivalov v Sloveniji. Osmi Schengenfest, ki bo tokrat potekal od srede do sobote, bodo popestrili britanska skupina Rudimental, nemška zasedba Guano Apes ter energični Britanci Asian Dub Fundation. Manjkala ne bodo niti zveneča slovenska imena.

Večerno dogajanje se bo zares začelo v sredo zvečer, ko bodo z značilnimi ritmi oder razgreli udarni primorski ska-punkerji Elvis Jackson. Na Schengenfestu bodo predstavili tudi nov album. Skupaj bo prvi večer nastopilo šest skupin.

Četrtkovo koncertno dogajanje bo postreglo s kar dvema velikima imenoma letošnjega festivala - Guano Apes, ki se lahko pohvalijo z nekaj milijoni prodanih plošč po vsem svetu, in Asian Dub Fundation, ki navdušujejo s svojo nalezljivo energijo.

Isti večer bo oder zasedla tudi skupina Siddharta, ki ob 20-letnici delovanja po štiriletnem zatišju predstavlja dvojni studijski album.

Petek bo v znamenju slovenske glasbe. Magnifico bo s svojo 12-člansko zasedbo izvajal skladbe z novega albuma Tivoli, Vlado Kreslin pa bo nastopil z Malimi bogovi. Občinstvo bodo zabavali še Niet, Zablujena generacija, Rock Defect, Sell Out in Soul Duality.

Rudimental, dobitniki nagrade brit leta 2014 ter najboljši festivalski band leta 2013 po izboru britanskega BBC, bodo v velikem slogu poskrbeli za zaključek festivala.

Skupina v Slovenijo prihaja v sklopu svetovne turneje, obiskovalcem pa bodo postregli z uspešnicami, kot so Waiting all Night in Feel the Love ter novimi skladbami, med njimi je Bloodstream.

V goste prihaja tudi nagrajenec MTV Gramophonedzie, ki je leta 2010 z uspešnico Why Don't You osvajal klubske lestvice. Med vrhunci bo tudi nastop skupine S.A.R.S., ki podira rekorde v prodaji vstopnic na koncertnih prizoriščih po nekdanji Jugoslaviji.

Organizatorji od četrtka do sobote pripravljajo tudi pestro dogajanje na elekro odru in bogat spremljevalni program, ki bo vključeval možnost spusta po Kolpi in helikopterske panoramske vožnje.

Kot vsako leto bodo poskrbeli tudi za različne delavnice in stand-up predstave, športne dejavnosti in zabavne igre. Številni bari, restavracije in stojnice bodo lačnim in žejnim obiskovalcem ponujale raznovrstno hrano in pijačo, obljubljajo organizatorji.

Kampiranje na prizorišču bo mooče že od ponedeljka. Festivalski program se bo vsak dan začel v zgodnjih popoldanskih urah, zaključil pa šele ob sončnem vzhodu.

Schengenfest velja za enega največjih glasbenih festivalov v Sloveniji. Od prve izdaje leta 2008 je gostil več kot 200 glasbenih izvajalcev iz Slovenije in tujine, kot so Kaiser Chiefs, Morcheeba, 2Cellos, HIM, Die Antwoord, Skunk Anansie, Dubioza Kolektiv, Gentleman, Trrigerfinger, Plavi orkestar, Parni valjak in Big foot mama. Festival vsako leto pritegne več kot 20.000 obiskovalcev vseh generacij z vsega sveta.

STA

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (14)

27.7.2015–2     + (5)     – (7)     Oceni viničan 

Glede na to, da se bo prireditev dogajala na območju Krajinskega parka Kolpa, me zanima če so si organizatorji pridobili soglasje KP Kolpa ? Na prizorišču prireditve je namreč bivališče kar nekaj avtohtonih rastlinskih in živalskih vrst !

27.7.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni erka 

Tudi nekateri obiskovalci so zelo avtohtoni in zaščiteni.

27.7.2015+2     + (3)     – (1)     Oceni jožko 

Nič mi ni jasno, če v Adlešičih parkiraš avto na cesti, ti Bolek in Lolek takoj pripopata kazen, v Vinici pa bo raja lahko celi teden izvajala " pestro dogajanje" pa nikomu ništa.

27.7.2015+1     + (2)     – (1)     Oceni Nekdo 

Ti vinican in jozko raje daj njivo, da bo folk lahko gor parkiral pa nebo nobenga oviral..., aha se opravicujem vi ste tiste nevosljive sorte.

28.7.2015–1     + (1)     – (2)     Oceni viničan 

Ja najbuljše, da bom namesto krompirja imel na njivi polje oljnih madežev. Ne vem zakaj imamo pri nas Krajinski park ???

28.7.2015—     + (2)     – (2)     Oceni Xx 

Ja, kaj na vsakem avtomobilu pusca olje? Ah sklepas po svojem...

28.7.2015+2     + (3)     – (1)     Oceni viničanka 

tam kjer bo šengenfest,ni nič nobene živali,rastline,ki naj bi bla kao zaščitena, je en velik travnik,pokošen,urejen in je pravi za tovrstno dogajanje,prireditev,to ni noben park kolpa,avtotohnih rastlin in bla,bla,bla....slab viničan si mi ti to!si najbrž iz damlja,vukovce,ziljo duma pole,al si pa kak šokec ki to pišeš

28.7.2015–1     + (0)     – (1)     Oceni Nekdo 

Tako je, bravo viničanka, to je samo favšarija, naj uživajo mladi!!

29.7.2015—     + (1)     – (1)     Oceni viničan 

Na tem območju živijo želve sklednice, pa vprašajte strokovnjake iz KP Kolpa če to ni res !!!

29.7.2015Oceni TITO 

viničanka in tebi podobni somišljeniki tam bo največ trave in opija, pa jih čim bolj oskrbet s to travo, da jih čim prej p.....!

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava