Župan sprejel dijakinjo leta Katarino Petro van Midden

20.7.2015 | 10:00

Župan sprejel dijakinjo leta Katarino Petro van Midden
Župan sprejel dijakinjo leta Katarino Petro van Midden

Župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad je podelil priznanje v obliki spominskega kovanca Prijetno domače dijakinji Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica Katarini Petri van Midden, ki je pred kratkim prejela naziv »Naj dijakinje Slovenije« za preteklo šolsko leto.

Župan Dušan Strnad je v svojem nagovoru poudaril, da je izjemno vesel novice o dosežku dijakinje, hkrati pa ponosen na šolo, ki deluje v naši občini in vzpodbuja ter omogoča mladim celosten razvoj. »To priznanje ni samo za Katarino, ampak za nas vse, ki živimo in delamo v okolju. Že vnaprej se lahko veselimo, kaj vse bo še dosegla naša uspešna dijakinja«. Naj omenimo, da je to že drugi naziv naj dijakinje, ki prihaja iz ivanške srednje šole. V letu 2011 je naziv dijakinje leta prejela Kristina Gregorič.

Dijakinjo 4. letnika, ki je na podelitvi rezultatov splošne mature prejela tudi naziv zlate maturantke, je pohvalil tudi ravnatelj Milan Jevnikar. »Za Katarino sem izjemno vesel, ker je že tretje dekle iz iste družine, ki je dosegla zlato maturo na naši šoli in tudi celo vrsto priznanj. Na srednji šoli smo dejavni na mnogih področjih, skoraj pa ni dejavnosti, katere se Katarina ni posvetila«. Ob zaključku se je še zahvalil županu, ki je priredil ta sprejem, s tem pa tudi pokazal, da ceni njihovo šolo, njihovo delo in njihove uspehe.

Zbrane je nagovorila tudi nagrajenka Katarina Petra van Midden ter se ob tem tudi zahvalila županu za podeljeno priznanje. Dogodek ji bo ostal v lepem spominu. Katarina je bila izbrana za naj dijakinjo po izboru Dijaške organizacije Slovenije in Ministrstva za šolstvo in šport. Zbranim je še zaupala, da bo šolanje nadaljevala na Kemijski fakulteti v Ljubljani na področju biokemije.

Štiriletni dosežki naj dijakinje Katarine Petre van Midden:

- vse štiri letnike zaključila z odličnim uspehom,

- zlata maturantka, dosegla 33 od 34 možnih točk pri splošni maturi,

- dvakratna prejemnica zlatih priznanj na državnih tekmovanjih iz biologije, logike, razvedrilne matematike in matematike,

-bronasto priznanje na regijskem tekmovanju iz fizike,

- prejemnica bronaste, srebrne in zlate Jurčičeve nagrade; najvišje šolsko priznanje Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica,

- sodelovanje na debaterstvu, literarnem natečaju Jurčičev memorial in tekmovanju iz nemške bralne značke,

- udeležba na debatni akademiji na Tajskem,

- sodelovanje pri projektu »video debata« v Nišu,

- kot ena izmed 30 mladih je sodelovala v posebnem programu izmenjave mladih v akciji v Skopju.

G. S.

Galerija

_leta (1)
_leta (2)
_leta (3)
_leta (4)
_leta (5)
_leta (6)
_leta (7)
_leta

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava