Lukci so evropski prvaki v stepu

7.7.2015 | 08:55

Lukci so evropski prvaki v stepu

V petek, 3., in soboto, 4. julija 2015, je v Pragi na Češkem potekalo evropsko prvenstvo v stepu. V reprezentanci Slovenije je bilo tudi 11 plesalcev iz Plesnega kluba Lukec iz Krškega. Na prvenstvu je sodelovalo okoli 1000 plesalcev iz Češke, Ukrajine, Rusije, Poljske, Italije, Nemčije, Švice, Norveške, Slovaške in Slovenije.

Prvi dan prvenstva so se pomerili otroci in mladinci. Med najmlajšimi je v kategoriji step solo otroci vice prvak posta Alen Hallović, ki si je s prepričljivim nastopom zanesljivo priplesal 2. mesto. Med mladinskimi solisti je med fanti tekmoval Tomy Gaberšček Škoda, ki si je priplesal finale in na koncu osvojil 6. mesto. Prav tako je 6. mesto v finalu osvojila mladinska solistka Lena Škoda. Odličen rezultat je osvojila tudi mladinska mala skupina Sound Warriors, ki jo sestavljajo Alen Halilović, Erazem Brinovec, Gal Zakšek, Tilen Bogovič, Lena Škoda in Tomy Gaberšček Škoda. Skupina se je uspela uvrstiti v finale, kjer so na koncu za las zgrešili medaljo in pristali na nehvaležnem 4. mestu. Mladinski tekmovalci so z osvojenimi rezultati še enkrat več dokazali, kako je kvalitetna šola stepa pod taktirko trenerja in koreografa Sebastijana Vodlana.

V soboto so tekmovanje nadaljevali še člani. V dopoldanskem delu so se pomerili v polfinalih in večina točk se je uvrstila v popoldanski finale. Finalno uvrstitev sta za las zgrešili le Sara Jurkas Omerzo in Dana de Costa, ki sta med članskimi pari osvojili 6. mesto.

Z odličnimi finalnimi nastopi so si krški step plesalci priplesali vrhunske rezultate. V kategoriji solo člani je 5. mesto osvojil Luka Vodlan. V kategoriji parov je Luka nastopil skupaj z Brino Lukež in postala sta vice prvaka.

Že pred odhodom so plesalci Lukca najboljše rezultate pričakovali med članskimi trii in malimi skupinami. Pričakovanja so bila upravičena, saj so Lukci v obeh kategorijah prepričljivo osvojili naslov evropskih prvakov. Med tri so to postali Brina Lukež ter Sebastijan in Luka Vodlan s točko Folk Tap, med malim skupinami pa so skupaj z njimi zaplesale še Sara Jurkas Omerzo in Dana de Costa.

Plesalci in spremljevalci so v soboto prijetno proslavili dve zlati in dve srebrni medalji, v nedeljo pa so izkoristili čas za ogled znamenitosti prečudovite prestolnice Češke.

Plesalci si bodo sedaj privoščili zaslužene počitnice, s septembrom pa se bodo že pričeli pripravljati še za zadnje najpomembnejše tekmovanje leta svetovno prvenstvo, ki bo tudi letos v nemški Riesi v začetku meseca decembra.

Sebastijan Vodlan

Galerija

_lukci (1)
_lukci (11)
_lukci (12)
_lukci (14)
_lukci (15)
_lukci (16)
_lukci (17)
_lukci (18)
_lukci (19)
_lukci (2)
_lukci (20)
_lukci (21)
_lukci (22)
_lukci (23)
_lukci (24)
_lukci (25)
_lukci (26)
_lukci (27)
_lukci (28)
_lukci (3)
_lukci (4)
_lukci (5)
_lukci (6)
_lukci (7)
_lukci (8)
_lukci (9)
_lukci

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava