VIDEO: Sedmo mesto na svetovnem pokalu v karateju za Nino Zupančič

6.7.2015 | 08:20

Nika Omerzo, Nina Zupančič, Kaja Omerzo in trener Christian Kajtna

Nika Omerzo, Nina Zupančič, Kaja Omerzo in trener Christian Kajtna

V hrvaški Istri se je v organizaciji svetovne karate zveze (WKF) v ponedeljek začel 8. "WKF YOUTH TRAINING CAMP & KARATE1 WKF YOUTH CUP, ki se je zaključi s svetovnim pokalom za mlade v petek in soboto. Med 639 udeleženci iz 34 držav sveta je nastopilo tudi 47 mladih slovenskih karateistov, med katerimi so bili tudi trije člani karate kluba Brežice, in sicer:

- NIKA OMERZO, kate kadetkinje

- NINA ZUPANČIČ, borbe kadetkinje -54kg

- KAJA OMERZO, borbe mladinke +59kg

V zelo močni mednarodni konkurenci, kjer so vse države nastopile s svojimi reprezentancami, se je od brežiških karateistk najbolje odrezala Nina Zupančič, ki se je v štirih krogih v borbah kadetkinj prebila do izvrstnega 7. mesta in si tako s tem rezultatom pridobila tudi status športnice mladinskega razreda s strani Olimpijskega komiteja Slovenije. Vsekakor je to za Nino in brežiške trenerje vzpodbuda za nadaljnje delo in usmerjanje mlade športnice, ki uspešno obiskuje športno gimnazijo v Novem mestu.

Nika Omerzo je edina od Brežičanov nastopila v katah in se skozi dve izvedbi kat Kururunfa ter Shisochin prebila do končnega 9. mesta. Vsekakor je tako veliko tekmovanje za Niko izjemno dragocena izkušnja ter vpogled, kako trenirajo druge vrstnice iz vseh delov sveta. Nika ima tudi v brežiškem klubu izjemno vzornico pri slovenski reprezentantki Nastji Galič, ki tokrat zaradi poškodbe ni nastopila. S skupnimi močmi bosta v prihodnosti vsekakor obe posegali po visokih uvrstitvah v domačem in mednarodnem merilu.

Nikina starejša sestra, Kaja Omerzo, je tokrat naletela na izjemno razpoloženo Hrvatico, ki ni Kaji dajala nobene možnosti za kakšno vidnejšo uvrstitev. Vsekakor je Kaja z nastopom na teko velikem tekmovanju pridobila še eno veliko izkušnjo ter vpogled, na kaj mora dajati poudarek čez poletje, saj se nova jesenska sezona začenja že avgusta z reprezentančnimi pripravami ter prvo tekmo tik pred pričetkom novega šolskega leta.

Uradna statistiko, žrebne liste in rezultati so tukaj.

Karate klub Brežice

Galerija

_obzorje (1)
_obzorje (10)
_obzorje (11)
_obzorje (12)
_obzorje (13)
_obzorje (14)
_obzorje (15)
_obzorje (16)
_obzorje (17)
_obzorje (18)
_obzorje (19)
_obzorje (2)
_obzorje (20)
_obzorje (21)
_obzorje (22)
_obzorje (23)
_obzorje (3)
_obzorje (4)
_obzorje (5)
_obzorje (6)
_obzorje (7)
_obzorje (8)
_obzorje (9)
_obzorje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava