Brezplačna ustvarjalna delavnica – Blazinice tolažbe, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

6.7.2015 | 10:00

Ponedeljek, 6. in torek, 7. julija 2015 med 10. in 12.uro

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto - Park Rastoče knjige

Blazinica tolažbe je projekt slovenske policije, ki se mu bomo z velikim veseljem pridružili tudi v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto. Ročno sešite blazinice so namenjene otrokom, ki so priče ali udeleženi v dogodkih, ki jih obravnavajo policisti. Blazinice bodo policisti ob takih dogodkih podarili otrokom in na ta način poskusili najmlajšim omiliti bolečino.

Ker želimo vzpodbuditi druženje generacij, vabimo tako otroke kot starše, stare starše, da se skupaj z nami in nosilko projekta preizkusijo v ročnih spretnostih, izdelajo blazinico tolažbe in vanjo »vtkejo« nekaj pozitivnih misli, ki bodo otrokom pomagale v težkih trenutkih.

Obvezne so predhodne prijave na Oddelku za mladino Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto ali na telefonski številki

07/ 393 4 665.

Pobudnica projekta je Stanislava Zupanc, policistka s Policijske postaje Dolenjske Toplice, ki želi, da blazinica tolažbe simbolizira nevidne povezave in tako stke niti med ljudmi ter ozavesti javnost, da je policija tukaj, da pomaga. Ročno sešite blazinice so namenjene otrokom, ki so priče ali udeleženi v dogodkih, ki jih obravnavajo policisti. Blazinice bodo policisti ob takih dogodkih podarili otrokom in na ta način poskusili najmlajšim omiliti bolečino.