Krka živi!

5.7.2015 | 09:40

Krka živi!
Krka živi!

Prva akcija v okviru novomeškega projekta »KRKA ŽIVI«! V soboto, 20.6.2015, smo se na Loki pri prostorih Kluba za podvodne aktivnosti skupaj z Ribiško družino, Klubom za podvodne aktivnosti in Kajak kanu SUP klubom predstavili tudi jadralci.

Ob praznovanju 650 letnice Novega mesta potekajo skozi celo leto kulturno športne prireditve, ki obeležujejo ta praznik. Pod okriljem Agencije za šport je tako zaživel tudi projekt »Krka živi«!, ki bo v prihodnjih letih celovito povezal aktivnosti športnih društev, katerih delovanje povezuje reka Krka. K projektu je pristopil tudi Jadralni klub Novo mesto

Na stojnici Jadralnega kluba smo predstavili klubsko jadrnico »mesto Novo mesto«, ki se sicer nahaja v Izoli, z njo pa JK NM uspešno tekmuje v regatah za pokal Slovenije. Na reki Krki smo predstavili jadrnico Fireball Loka 1, s katero so zainteresirani obiskovalci lahko tudi zajadrali. Člani kluba so predstavili še druge tipe jadrnic, ki so trenutno tudi primerne za jadranje po Krki. Ob prigrizku, ki ga je pripravila Ribiška družina Novo mesto, smo vse zainteresirane seznanili z nameravanimi aktivnostmi kluba, predvsem izvedbo teoretičnih in praktičnih tečajev jadranja na reki Krki, kasneje pa tudi na pravi regatni jadrnici v slovenskem morju!

Jadralni klub Novo mesto

Galerija

z-krka (1)
z-krka (10)
z-krka (11)
z-krka (12)
z-krka (13)
z-krka (14)
z-krka (15)
z-krka (16)
z-krka (17)
z-krka (18)
z-krka (19)
z-krka (2)
z-krka (3)
z-krka (4)
z-krka (5)
z-krka (6)
z-krka (7)
z-krka (8)
z-krka (9)
z-krka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava