Unikatna keramika Jadranke Gospodarič

30.6.2015 | 08:15

Unikatna keramika Jadranke Gospodarič
Unikatna keramika Jadranke Gospodarič

Velik odziv na povabilo k sooblikovanju razstavne dejavnosti v Valvasorjevi knjižnici Krško v letu njene petdesetletnice narekuje hiter tempo razstavam v osrednji stavbi krške knjižnice. Trenutno knjižnica vabi k ogledu kar dveh razstav; poleg razstave ob 50-letnici KS mesta Krško si lahko v prvem nadstropju knjižnice ogledate tudi unikatne izdelke, s katerimi se predstavlja Jadranka Gospodarič.

Razstava Jadranke Gospodarič Unikatna keramika je prva samostojna razstava avtorice okrasnih in uporabnih glinenih izdelkov. Jadranka je aktivna članica KD Libna od leta 2011, vendar se že 15 let ljubiteljsko ukvarja z oblikovanjem gline. Rezultat so unikatni klasični glineni izdelki ter izdelki nastali v raku tehniki.

Znanje in nasvete o oblikovanju gline je pridobivala od akademske kiparke Vladke Štoviček in Andreja Čebularja, zadnjih pet let ji mentorske nasvete o raku tehniki nudi akademska slikarka Nevenka Rušković iz Brežic, ki vodi poletne tečaje na Bojsnem. To poletje se bodo seznanili s tehniko goli raku.

Jadranka Gospodarič se s svojimi izdelki redno predstavlja na razstavah KD Libna, rada jih podari prijateljem, ustvarja tudi za prodajo. Svoje znanje z veseljem prenaša na mlade. Ostale članice KD Libna jo opisujejo kot prizadevno in ustvarjalno prijateljico, ki svoj čas z veseljem posveti pripravi društvenih razstav in ostalim obveznostim v društvu. Sama pravi, da v oblikovanju gline in ustvarjanju novih izdelkov najde potrebno sprostitev.

Svojevrstno sprostitev pa nedvomno nudi tudi ogledrazstave, zato vabljeni k ogledu do 10. julija.

Urška Šoštar, Valvasorjeva knjižnica Krško

Galerija

_keramika (1)
_keramika (10)
_keramika (11)
_keramika (12)
_keramika (13)
_keramika (14)
_keramika (15)
_keramika (16)
_keramika (17)
_keramika (18)
_keramika (19)
_keramika (2)
_keramika (3)
_keramika (4)
_keramika (5)
_keramika (6)
_keramika (7)
_keramika (8)
_keramika (9)
_keramika

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava