Nuša navdušila  z ''Legendami'', dokončno razvnel Magnifico

27.6.2015 | 17:30

Nuša navdušila  z ''Legendami'', dokončno razvnel Magnifico

Za nami je prvi večer velikega odra “Brežice, moje mesto” 2015, po pričakovanjih z izjemno glasbeno vsebino in vrhunskim odrskim performansom sinočnjih nastopajočih. Oder je prva zavzela ravno domačinka Nuša Derenda, ki je že drugič zapored gostila večer slovenske popevke, letos imenovan “Poletni večer z Nušo in Legendami”, tokrat v družbi Nuške Drašček, Lada Leskovarja in Slavka Ivančiča. Večer je bil tako otvorjen z večno “Poletno nočjo”, slišali smo “Poslednji vlak”, “Lastovko”, “Samo nasmeh je bolj grenak”, “Ko mene več ne bo” in številne druge, 40-letnico zasedbe “Pepel in kri”, ki jo legendarna zasedba slovenske popevke praznuje ravno letos, pa so nastopajoči počastili s skupno izvedbo “Dneva ljubezni”.

Za Nušo in njenimi “Legendami” pa je na oder vkorakal veliki umetnik slovenske glasbene scene Robert Pešut – Magnifico. V 2 ure trajajočem programu se je s svojo dovršeno zasedbo sprehodil od najstareših uspešnic kot so “Halo gospodična”, “Silvija”, “In ko enkrat bom umrl”, pa do “Hir aj kam, hir aj go” in trenutno najbolj vročih skladb svežega albuma “Tivoli”. Trobenta, violina in ostala pisana instrumentalna družba so ob enem mednarodno najprepoznavnejših domačih izvajalcev naredili svoje in prizorišče festivala “Brežice, moje mesto” 2015 se je do zadnjega stopilo v dovršen balkanski svet Magnifica.

V brežiškem parku je danes potekala “Škratja čarovnija”, na grajskem dvorišču pa Grajska tržnica starin. Ob 14. uri se je park prelevil v DŠB-jevski “Summer chill”, kjer se dogaja marskikaj športno nevsakdanjega, od slacklinea do soapballa in številnih drugih poletnih zabav.

“Kuhna na ulci”, ki je sinoči že v lokalni izvedbi pokazala svoje letošnje kulinarične čare, se je danes pričela ob 17. uri, predstavljajo se Surf food, Ginger sushi Zagreb, Gostilna Šempeter, Bistro Ambient, Organska vina, Gostilna Skaručna in Vintage vila.

Ob 19. uri nadaljujemo tudi s športnimi aktivnostmi. Po včerajšnjem sprejemu pohodnikov “Marša v Bresce”, ki so v treh dneh prehodili 129 km, je danes na vrsti “Tek s Primožem Kozmusom”, katerega prijave so še vedno odprte. Tekli bodo tako najmlajši kot tudi rekreativci na 3,3 km in 10 km, na progi pa bomo tudi letos zaploskali našemu najuspešnejšemu posavskemu športniku, olimpijskemu in svetovnemu prvaku Primožu Kozmusu.

Glasbeno udarno pričnemo ob 21. uri, najprej z brežiško rock zasedbo Grizl, sledil bo najbolj vroči duet Maraaya, večer pa bomo sklenili z največjim pričakovanjem letošnjega festivala, na oder namreč prihajata Gibonni in Vlatko Stefanovski! Vstop je kot običajno prost, zato vabljeni v Brežice, ki bodo jutrišnje dogajanje zaključile z dogodkom Shooder Jam(a) na First Wake Parku na Borštu. Več o programu na www.bmm.si.

Simona Potočar, Eventus Produkcija

Galerija

bmmPetek-11
bmmPetek-15 (1)
bmmPetek-24
bmmPetek-29
bmmPetek-31
Maršˇ-16

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava