Sevniški inkubiranci - zmagali so Srčni žarki

30.5.2015 | 11:45

Sevniški inkubiranci - zmagali so Srčni žarki
Sevniški inkubiranci - zmagali so Srčni žarki

Na zaključnem dogodku natečaja »Omogoči si zaposlitev in ustvari podjetje«, ki se je odvijal v sredo, 27.5.2015 na gradu Sevnica, so bili soji žarometov usmerjeni  v naše inkubirance. To je bil njihov večer, kjer so lahko pokazili oziroma predstavili, kaj so se naučili v času trajanja natečaja oz dvomesečnega »Intenzivnega podjetniškega kurza«  in kako so vse to implementirali v svoje 3 minutne predstavitve.

Zgodba Socialnega inkubatorja Posavja se je pričela ravno na gradu Sevnica pred dvemi leti, kjer smo organizirali prvi dogodek inkubatorja. Po dveh letih nabiranja izkušenj in delovanja v podpornem okolju, ki posameznikom nudi skoraj vso potrebno podporo za razvoj posla, smo se zopet zbrali na gradu Sevnica. Vendar tokrat z drugačnim namenom. Morali smo namreč izbrati zmagovalca »Intenzivnega podjetniškega kurza«. Tistega, ki je bil skozi dva meseca najbolj priden oziroma tistega, ki je najbolje predstavil svojo poslovno priložnost pred strokovno komisijo, mediji, podjetniki, podporniki in ostalimi gosti. Albert Felicijanova dvorana se je ob 18.30 že dodobra napolnila in pri inkubirancih se je napetost čedalje bolj stopnjevala. Pred samim pričetkom smo lahko tudi uživali v prečudoviti dekoraciji Zelene Sevnice.

Na začetku programa nas je pozdravila povezovalka večera Tanja Žibert, ki je prav tako predstavila posebno komisijo ter posebne goste, ki so se udeležili tega dogodka. Med njimi je bil tudi državni sekretar, pristojen za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud ter socialno podjetništvo, Tadej Slapnik. Delo inkubatorja in potek dvomesečnega programa nam je predstavila vodja Socialnega inkubatorja Posavja, Nataša Rupnik. Nezadržno pa se je približeval trenutek prvega t.i. pitcha oziroma 3 minutne predstavitve poslovnih priložnosti naših inkubirancev. Njihova naloga je bila, da v treh minutah, kar se da učinkovito in podrobno predstavijo svoj poslovni model, katerega je ocenila posebna strokovna komisija, ki so jo sestavljali:

Ob tej priložnosti moramo pohvaliti prav vse inkubirance, ki so svojo priložnost predstavili izvrstno, zato je imela komisija kar težko delo. Po vsaki predstavitvi je imela komisija na voljo točno 3 minute za interakcijo z inkubirancem. Po končanih pitch-ih je posebna ocenjevalna komisija seštela ocene, ki so določile zmagovalca natečaja.

Finalisti natečaja »Omogoči si zaposlitev in ustvari podjetje« so bili:

Zmagala je ekipa Srčnih žarkov, drugo mesto je dosegla Fitmania, tretje mesto pa je pripadlo Mesu z Lok. Na natečaj se je prijavilo 15 ekip iz kar 4 regij, na končenem dokodku pa se je predstavilo 6 finalistov, 4 ekipe so iz Posavja, 2 pa iz Zasavja. Pomembno je omeniti, da je bilo finalnih šest idej v različnih fazah razvoja ideje, nekateri so imeli le idejo, nekateri pa imajo že zaposlene. Prav tako smo ponosni, da so bili tekmovalci vseh starosti, saj je najmlajši tekovalec star 22 let, najbolj izkušen pa 65let.

Nagrade za prva tri mesta je podelil podžupan Občine Sevnica Janez Kukec. Zmagovalci natečaja so prejeli 1000 € v obliki zagonskega kapitala. Prve tri ekipe pa so dobile tudi naš t.i. hit oziroma našo posebnost, to je podjetni center znotraj KNOF skupnosti, ki jim nudi celotno administracijsko in računovodsko podporo ter nemoteno poslovanje in izdajanje računov. Hkrati pa so prejeli mentoriranje in svetovanje v vrednosti 1000 € ter prostor za delo in sestanke v Posavju in v Centru inovativnega podjetništva NLB v Ljubljani. Srednja gradbena in lesarska šola Novo mesto pa je podelila lesene krožnike. Prav vsi inkubiranci pa so prejeli v uporabo za eno leto računovodski program Čebelca.biz +.    

Po podelitvi je sledil program v grajskem atriju, kjer smo se lahko okrepčali z lokalnimi dobrotami, ki sta jih pripravila Cveta Jazbez in Gostišče Rondo. Ob prijetnem druženju pa so v atriju v 90 sekundnem pitch-u predstavilo 6 posavskih iniciativ z družbenim učinkom. Dan smo zaključili v vinoteki s kozarcem grajske modre frankinje.

Iniciative Posavja z učinkom:

Matic Košak, Socialni inkubator Posavja

Galerija

z-inkubiranci (1)
z-inkubiranci (10)
z-inkubiranci (2)
z-inkubiranci (3)
z-inkubiranci (4)
z-inkubiranci (5)
z-inkubiranci (6)
z-inkubiranci (7)
z-inkubiranci (8)
z-inkubiranci (9)
z-inkubiranci
z-opisi (1)
z-opisi (2)
z-opisi (3)
z-opisi (4)
z-opisi (5)
z-opisi

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava