Prva noč branja

30.5.2015 | 09:15

Prva noč branja

Ob svetovnem dnevu knjige smo učenci od 4. do 9. razreda v OŠ Dobova imeli prvo noč branja. Prijavilo se nas je 29 in že pri prijavi smo lahko izbirali med tremi skupinami. Skoraj vsi smo izbrali radovedno-debatno temo. Sprejele so nas knjižničarka Doroteja Lipej ter učiteljici Metka Kajtna in Nada Bogovič, pridružila pa se nam je tudi ravnateljica Ivana Baškovič.

Na začetku nas je čakalo presenečenje. Prostor pred knjižnico in sam vhod vanjo je bil drugačen. Skozi modro zaveso smo vstopili v knjižnico, kjer so nas na mizah čakali računalniki. Razdelili smo se v skupine po pet in skupaj smo igrali računalniško igrico ter se prijetno sprostili.

Nato smo se posedli in se pogovorili o tem, koliko televizije na dan lahko gledamo in kako lahko to vpliva na naše spanje in šolsko delo. Dobili smo listke, jih prebrali in nato je vsak povedal bistvo: otroci, ki gledajo televizijo do 2 uri na dan, imajo motnje spanja ali pomanjkanje pozornosti v šoli. Enako velja za štirinajstletnike, ki lahko gledajo TV samo eno uro.

Ko smo s tem končali, smo imeli odmor. Pojedli smo sladkarije, sadje in suho sadje. Ugasnili smo tudi luči in bili v temi. Edina svetloba je bila svečka. Dobili smo liste, na katerih je bila pesem Dan ljubezni – ampak besedilo je bilo spremenjeno v Noč branja! Učiteljica Metka Kajtna nas je spremljala na kitari, mi pa smo zapeli to pesem, potem pa še Kekca.

Nazadnje smo se izmišljevali zgodbo o mladem gospodu z očali, palico in klobukom. V klobuku je imel golobe, zajce, čarobno palico – in tudi listke zabavnih šal! Šli smo po vrsti in vsak je izvlekel naključen listek s šalo ter ga prebral. Ta del je bil najboljši, smejali smo se dolgo v večer!

Prva noč branja je bila super, komaj čakam drugo noč branja naslednje leto!

Maj Zorko, 5. r., OŠ Dobova

Galerija

_bralna (1)
_bralna (10)
_bralna (11)
_bralna (2)
_bralna (3)
_bralna (4)
_bralna (5)
_bralna (6)
_bralna (7)
_bralna (8)
_bralna (9)
_bralna

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava