Danes 'Smnj na plac' v Črnomlju: Dobrodelni srečelov za otroški smeh

30.5.2015 | 08:35

Festival Juhuhu počitnice - foto Anže Skalja

Festival Juhuhu počitnice - foto Anže Skalja

Danes 'Smnj na plac' v Črnomlju: Dobrodelni srečelov za otroški smeh
Danes 'Smnj na plac' v Črnomlju: Dobrodelni srečelov za otroški smeh

20. junija bo v Jurjevanjski dragi v Črnomlju potekal drugi dobrodelni otroški festival „Juhuhu, počitnice!“. Ker organizacija festivala prinaša kar nekaj stroškov, so se v društvu „Smnj na plac“ odločili za izvedbo srečelova in spletne licitacije odeje, ki jo je skupaj ustvarilo več kot 10 kvačkaric.

Društvo Smnj na plac, ki v Črnomlju vsak mesec organizira istoimenski sejem vzajemnosti in kreativnih idej, veliko svojih aktivnosti posveča otrokom. Zanje tako na sejmih organizirajo brezplačne ustvarjalne delavnice, urice pravljic in podobne aktivnosti, na katerih  spoznavajo pomen sodelovanja, skrbi za naravo in trajnostnega načina življenja.

Junija lani so naredili korak naprej in organizirali prvi belokranjski otroški festival „Juhuhu, počitnice!“, na katerem so zbirali donacije za obnovo igrišča za osnovo šolo v vasi Dragatuš. Belokranjci so festival sprejeli odprtih rok, zato so se organizatorji odločili, da projekt letos ponovijo.

Priprave na festival, na katerem bodo tokrat zbirali sredstva za obnovo otroškega igrišča na Vinici, so v teku že nekaj mesecev.  Kljub pomoči lokalne skupnosti organizacija festivala neprofitnemu društvu predstavlja velik finančni zalogaj – z donacijami so jim na pomoč že priskočila nekatera podjetja, poleg tega pa so se odločili organizirati tudi veliki dobrodelni srečelov in licitacijo.

Spletna licitacija vzajemnostne odeje, ki je nastajala kar štiri mesece, poteka na Facebook strani društva Smnj na plac. Odeja, sestavljena iz 166 volnenih kvadratkov, ki jih je društvu podarilo več kot 10 kvačkaric,  predstavlja moč sodelovanja in povezovanja ustvarjalcev.

Licitacija bo potekala do petka, kupec pa jo bo lahko prevzel na naslednjem  sejmu Smnj-na-plac! v soboto, 30. 5. 2015 med 9. in 15. uro na ploščadi TPC Črnomelj (pri Upravni enoti).  Tam bodo priredili tudi bogat dobrodelni srečelov, katerega izkupiček bo namenjen kritju stroškov otroškega festivala.

Tudi sicer bo sejem „Počitnice pred vrati“ potekal v znamenju prihajajočega festivala: ves čas bodo obiskovalci sejma lahko pomagali ustvariti transparent z napisom „Juhuhu, počitnice!“,  ob 11. uri pa jih bodo člani KUD Zlata skledica naučili zapeti festivalsko himno.

SPORED DOGAJANJA

9.00 – 15.00 Srečelov, barvanje transparenta, prodajne stojnice, hulahup delavnica

11.00 Zapojmo pesem „Juhuhu, počitnice!“

A. Š.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava